Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
ENFLASYON AÇIĞININ MERKEZ BANKASI FAİZ ORANLARININ HAREKETLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
2012
Dergi:  
Reforma
Yazar:  
Özet:

The main purpose of the monetary policy of Kyrgyz Republic Central Bank is to maintain price stability in the country by inflation targeting. Thus, monetary authorities at the beginning of every year make inflation targeting by taking into consideration the economic situation in the country. The monetary policy rules are mechanism that enables the execution of inflation targeting which is one of the monetary policy strategies. In this study, by taking into account the variables of Taylor rule, which are one of the monetary policy rules, are analyzed the movements of nominal interest rates in response to deviations between actual and target values by investigating the impact of inflation deviation and output gap on interest rates. According to the findings obtained the current inflation influence the movement of interest rates in the same direction, the inflation gap with the delayed interest rates have impact in the opposite direction. As a result, policy-makers should solve the problem of lack of production in order to tackle inflation effectively

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Reforma

Dergi Türü :   other

Reforma