Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 34
 Görüntüleme 2
Öğrencinin Okula Bağlılığı Ölçeği: Türk Ortaokul ve Lise Öğrencileri İçin Uyarlama Çalışması
2014
Dergi:  
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi
Yazar:  
Özet:

The construct of student engagement has been interest of the researchers due to its importance for the problems like school disconnection, school dropout, substance and alcohol use and commit an offense. During the school years, student engagement with school may decrease, initially at the psychological domain and later at the cognitive domain. The Student Engagement Instrument measures the students’ psychological and cognitive engagement with school. This study aims to adapt the instrument for Turkish students from secondary school through high school. The instrument was translated into Turkish by expert as an initial step. Later, this instrument was administered to 2043 students. The factor structure of the instrument was examined through confirmatory factor analysis. A series of CFA’s was conducted and the six-factor structure of the original instrument was confirmed for Turkish language. Reliability evidences for these measures have been provided by calculating Cronbach α values. Based on CFA results and Cronbach α values, it is concluded that the instrument could yield valid and reliable measures of psychological and cognitive engagement and their five components for Turkish students

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 62
2023 Impact/Etki : 0.104
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi