Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Factors that are Affected Commercial Egg Prices in Turkey
2007
Dergi:  
Tavukçuluk Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; 1990-2004 yılları arasında Türkiye’de ticari yumurta fiyatlarını etkileyen unsurları, özellikle bu dönemde meydana gelen enflasyon ve ekonomik krizlerin meydana getirdiği koşullar itibariyle incelemektir. Cari fiyatlara göre, sadece 2000-2003 yılları arasında yumurta fiyatlarındaki artış oranı, yem fiyatlarına göre daha hızlı gerçekleşmiştir. Diğer yıllarda ise benzer artış oranlarında seyretmiştir. Hesaplanan sabit fiyatlara göre ise; yumurta fiyatlarının yaklaşık olarak %35 oranında gerilediği, yem fiyatlarının ise önemli değişiklikler göstermediği yıllar olmuştur. Ancak reel anlamda yem fiyatları, genelde yumurta fiyatlarının üzerinde yer almıştır. İthalatın tamamına yakınının damızlık ve kuluçkalık yumurtadan oluşması nedeniyle, bu dönemde gerçekleşen toplam yumurta ithalatının yumurta fiyatlarını artırıcı yönde bir etki yaptığını ortaya koymaktadır. 1994 ve 2001 yıllarındaki ekonomik krizler ise öncelikle girdi maliyetlerini artırmış, bu da daha sonra yumurta fiyatlarına yansımıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Tavukçuluk Araştırma Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 157
Atıf : 91
Tavukçuluk Araştırma Dergisi