Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Dış Ticaretin Sendikasyon Kredileri Üzerindeki Asimetrik Etkisi
2023
Dergi:  
Anadolu İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ekonomik sistemlerde fon ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için çeşitli araçlar bulunmaktadır. Söz konusu araçlardan biri sendikasyon kredileridir. Finansal kurumların bir araya gelerek, kredi talep edenlere sağladığı büyük miktarlardaki sendikasyon kredileri, uluslararası finans sektöründeki gelişmeleri de beraberinde getirmiştir. Söz konusu kredi, işletmelerin finansal ihtiyaçlarını karşılayarak dış piyasalara açılmalarını desteklemekte ve ülkelerin dış ticaretini de olumlu etkilemektedir. Bu çalışmanın amacı, dış ticaretin sendikasyon kredileri üzerindeki etkisinin asimetrik olup olmadığını incelemektir. 2010:01-2022:10 döneminin ele alındığı çalışmada, araştırma yöntemi olarak NARDL yaklaşımı kullanılmıştır. Uzun dönemde ithalat ile ihracat değişkenlerine ait pozitif ve negatif bileşenlerin sendikasyon kredi değişkeni üzerinde doğrusal olmayan asimetrik etkiler meydana getirdiği belirlenmiştir. Değişkenler farklı ölçülerde kredileri etkilemiştir. Kısa dönemde ise ihracatın sendikasyon kredileri üzerindeki etkisinin simetrik olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Asymmetric Effect Of Foreign Trade On Syndicated Loans
2023
Yazar:  
Özet:

There are various tools in economic systems to meet funding needs. One of the instruments is syndicated loans. Large amounts of syndicated loans, which financial institutions come together and provide to those who request loans, have brought about developments in the international finance sector. The loan supports businesses to open up to foreign markets by meeting their financial needs and positively affects the foreign trade of the countries. The aim of this study is to examine whether the effect of foreign trade on syndicated loans is asymmetrical. In the study covering the period 2010:01-2022:10, NARDL approach was used. It has been determined that in the long term, the positive and negative components of import and export variables create non-linear asymmetric effects on the syndicated loan variable. Variables affected loans to different extents. It has been concluded that the effect of exports on syndicated loans is symmetrical in the short term.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Anadolu İktisat ve İşletme Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 84
Atıf : 294
Anadolu İktisat ve İşletme Dergisi