Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 5
Filistin Meselesi ve İsrail’in Kurulması Ekseninde Türk-Arap İlişkileri
2023
Dergi:  
Journal of History and Future
Yazar:  
Özet:

Filistin meselesi, Yahudi göçmenlerin 1880’li yıllardan itibaren Filistin’e yerleşmeleri ve satın aldıkları topraklar üzerinde büyük koloniler oluşturmalarıyla başlamış ve İsrail Devleti’nin kurulmasıyla da kronik bir soruna dönüşmüştür. Türkiye’nin İsrail’in bağımsızlığını tanıması, Arap Orta Doğusunda yoğun tepkilere sebep olmuş ve Türk-Arap ilişkilerinin gelişme sürecini sabote etmiştir. Bu tanıma ile Türkiye, bölgeden süratle uzaklaşmış ve sonradan yaptığı bütün hamlelere rağmen, bunun izleri silinememiş, ilişkilerde istenilen seviye yakalanamamıştır. Ayrıca, Türkiye’nin İsrail’i tanımasının etkisi, 1960’lı yıllarda ortaya çıkan Kıbrıs meselesinde derinden hissedilmiş ve bu hayati meselesinde Türkiye, Arap Devletlerinin desteğinden mahrum kalmıştır. Bu tanıma ve Filistin meselesi bir bütün olarak değerlendirildiğinde Türkiye’nin Arapları destekleyen tutumundan vazgeçmesi, dış politikasındaki tutarsızlığının somut bir göstergesi olmuştur. Bu makalede Filistin meselesi ve İsrail’in kurulmasının Türk-Arap ilişkilerine etkisi incelenmeye ve açıklanmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Turkish-arab Relations In The Axis Of The Question Of Palestine and The Establishment Of Israel State
2023
Yazar:  
Özet:

The question of Palestine issue began when Jewish immigrants settled in Palestine from the 1880s and formed large colonies on the land they purchased, and it evolved into a chronic problem with the establishment of the State of Israel. The recognition of Israel's independence by Türkiye induced intense reactions in the Arab Middle East and sabotaged the development process of Turkish-Arab relations. Following this act of recognition, Türkiye quickly became distanced to the region and despite all the moves attempted afterwards, Türkiye failed to erase its scars and the desired level of relations could not be achieved. Moreover, the impact of Türkiye's recognition of Israel was deeply felt in the Cyprus issue that emerged in the 1960s, and Türkiye was deprived of the support of the Arab States in this vital question. Considering this recognition and the question of Palestine as a whole, it is understood that Türkiye's abandonment of its stance in support of the Arabs is a concrete indicator of its inconsistency in its foreign policy. In this article, the author aims to examine and clarify the question of Palestine and the impact of the foundation of Israel State on Turkish-Arab relations.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of History and Future

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 437
Atıf : 586
2023 Impact/Etki : 0.068
Journal of History and Future