Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
The Nursing Approach On Sexual/Reproductive Health In The Elderly: A Topic Ignore In Turkey
2020
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaşlılık fiziksel ve bilişsel olarak gerilemenin, sağlık kaybının ve sosyal durumda değişmenin olduğu toplumsal ve kültürel bir olaydır. Bu dönemde meydana gelen fizyolojik, psikolojik ve sosyal değişiklikler bireylerin cinselliğini ve eş ilişkilerini etkilemektedir. Cinsel işlev bozuklukları yaşlı kadın ve erkeklerin cinsel aktivite sıklığını etkileyen fizyolojik faktörlerin başında gelmektedir. Yaşlı sağlığı alanında çalışan sağlık profesyonellerinin cinsel işlev bozukluğu ve müdahale konusunda eğitim, danışmanlık ve güvence sağlayıcı rolleri bulunmaktadır. Hemşirelerin yaşlı bireylerin ihtiyaçlarını belirlenmesinde ve ihtiyaçların giderilmesi için hemşirelik bakımının sağlanmasında büyük sorumlulukları bulunmaktadır. Birey veya çiftlerin cinsel sorunlarının bütüncül hemşirelik yaklaşımı ile rahatlıkla anlatabilecekleri uygun ortamların oluşturulması, cinsel işlevlerinin değerlendirilmesi, bakım planında ele alınması, hasta eğitimlerinde cinsel sağlığın korunmasına yönelik eğitimlerin daha fazla yapılmasını gerekmektedir. Bütün bu uygulamalar yaşam kalitesinin yükseltilmesinde, cinsel sağlığın korunmasında ve gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Üreme sağlığı hizmetleri ve sorunları cinselliği kapsayan bir bütün olarak her yaştaki kadın ve erkekleri ilgilendiren bir konu olduğu için süreklilik içinde bir bütün olarak ele alınmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Özet:

Old aging is a social and cultural event involving physical and cognitive degradation, loss of health, and changes in social status. The physiological, psychological, and social changes that take place in this period affect individuals’ sexuality and partner relationships. Sexual dysfunctions are one of the physiological factors that affect the frequency of sexual activity of older women and men. Healthcare professionals working in the field of geriatric health have education, counseling, and reassurance roles in terms of sexual dysfunctions and interventions. Nurses have great responsibilities in determining the needs of elderly individuals and providing nursing care to meet these needs. It is needed to create suitable environments with a holistic nursing approach where individuals or couples can comfortably discuss their sexual problems, assess their sexual functions, consider these in the care plan and carry out more training towards the protection of sexual health in patient educations. All these practices play an important role in increasing quality of life, preserving sexual health, and improving it. As reproductive health services and problems as a whole covering sexuality are an issue that concerns men and women at all ages, they need to be dealt with as a whole in continuity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 5.955
2023 Impact/Etki : 0.194
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi