Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Kolombiya’da Barış Anlaşması ve Askerileşme
2019
Dergi:  
TroyAcademy
Yazar:  
Özet:

Küresel olarak pompalanan ekonomik büyüme odaklı neoliberal stratejiler alt sınıfların yaşam standartlarının düşmesine, küresel şirketlerin de kar oranlarında artışa neden olmuştur. Çalışmamız FARC-EP (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia – Ejército del Pueblo)2 ile yapılan Barış Anlaşmasının toplumsal sınıfların ve grupların çıkarlarını nasıl etkilediği üzerine odaklanarak Kolombiya’daki otoriterleşmeyi ve askerileşmeyi açıklama amacı gütmektedir. Zengin doğal kaynaklara sahip FARC bölgesinde faaliyet gösteren küresel madencilik şirketleri ve verimli toprakların büyük bir kısmını elinde bulunduran aristokrat azınlık için alt sınıfların temsilcisi olarak görünen FARC’ı tasfiye etmek bir öncelik olarak gözükmektedir. Bu strateji gerilla örgütünün itibarsızlaştırılması, askeri olarak yenilgiye uğratılması ve barışa zorlanması üzerine bina edilmiştir. Barış süreci ve anlaşması bölgedeki zengin doğal kaynakları işleten madencilik şirketlerinin güvenliği, FARC’ın tasfiyesiyle yerel halkın sömürülmesinin kolaylaştırılması ve bölgedeki sosyalist rejimlerin istikrarsızlaştırılarak doğal kaynaklarına el konması stratejisine dayanmaktadır. Çalışmanın yöntemi, kayıtlı materyal, basın arşivi ve temel siyasi figürlerin değerlendirmeleri, uluslararası örgütlerin raporları esas alarak betimleme, karşılaştırma ve çözümleme temelinde gerçekleştirilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Kolombiya’da Barış Anlaşması ve Askerileşme
2019
Dergi:  
TroyAcademy
Yazar:  
Özet:

Globally pumped economic growth-oriented neoliberal strategies have led to the decline in the living standards of the underclasses, and the increase in the profits of global companies. Our work focuses on how the peace agreement with the FARC-EP (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia - Ejército del Pueblo)2 affects the interests of social classes and groups and aims to explain the authorization and militarization in Colombia. It seems a priority to cleanse the FARC, which appears to be a representative of the underclasses for the aristocratic minority, which has a large part of the productive land and the global mining companies operating in the FARC region with rich natural resources. This strategy was built on the disrespect of the guerrilla organization, military defeat and forcing peace. The peace process and the agreement are based on the security of the mining companies operating rich natural resources in the region, the FARC cleansing facilitates the exploitation of the local people and the strategies for the de-stabilization of the socialist regimes in the region to take advantage of their natural resources. The method of study, the recorded material, the press archive and the evaluation of the basic political figures, based on the reports of international organizations, was carried out on the basis of the illustration, comparison and analysis.

0
2019
Dergi:  
TroyAcademy
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
2007








TroyAcademy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 183
Atıf : 559
2023 Impact/Etki : 0.22
TroyAcademy