Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 125
 İndirme 17
 Sesli Dinleme 1
Süt Ürünlerinde Starter Kültür Kullanımı
2021
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde fermente ürünlerin birçoğu spontan fermantasyon yoluyla veya eldeki fermente üründen alınan bir miktar ürün kullanılarak üretilir. Starter kültür kullanımı, fermente süt ürünlerinin üretimi dışında diğer ürünler için oldukça sınırlı olmakla birlikte sucuk gibi fermente et turşu, sirke gibi fermente meyve-sebze tarhana ve boza gibi fermente tahıl ürünlerinde tercih edilmektedir. Fermente süt ürünleri sütün farklı starter kültürler kullanılarak fermente edilmesi ile oluşan, farklı aroma ve kıvama sahip süt ürünleridir. Dünyada farklı adlarla bilinen fakat birbirine benzer özelliklere sahip olan 400’ün üzerinde süt ürünü olup bu ürünlerden yoğurt, peynir, tereyağı ve krema yaygın olarak tüketilmektedir. Bu ürünlerin üretiminde starter kültür olarak kullanılan en önemli bakteri grubu Lactobacillus, Lactococcus, Streptococcus, Leuconostoc, Enterococcus ve Pediococcus türlerini içeren laktik asit bakterileridir (LAB). Bu çalışmada starter kültürlerin kullanıldığı gıdalar, fermente süt ürünleri ve fermente süt ürünlerinin sağlığa faydaları derlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The use of the Starter culture in dairy products
2021
Yazar:  
Özet:

Today, many fermented products are produced through spontaneous fermentation or using a quantity of products derived from the fermented product in hand. The use of Starter culture is quite limited to other products other than the production of fermented dairy products while fermented meat is preferred in fermented meat products such as juice; fermented fruit-sweets such as turtle, sirke; fermented cereal products such as tarhana and boza. Fermented dairy products are dairy products with different flavours and flavours, formed by fermentation using different starter cultures. More than 400 milk products, known in the world by different names but with similar properties, are widely consumed with yogurt, cheese, butter and cream. The most important group of bacteria used as a starter culture in the production of these products are lactic acid bacteria (LABs) that contain the species Lactobacillus, Lactococcus, Streptococcus, Leuconostoc, Enterococcus and Pediococcus. In this study, the foods used by starter cultures, fermented dairy products and fermented dairy products have collected health benefits.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 454
Atıf : 1.630
2023 Impact/Etki : 0.153
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi