Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Benzerlikler ve Farklılıklar Üzerinden Taliban ve DEAŞ Karşılaştırması: DEAŞ Horasan Grubunun Afganistan’ın Geleceği Üzerine Etkileri
2022
Dergi:  
Sosyologca
Yazar:  
Özet:

Afganistan toprakları “imparatorluklar mezarlığı” olarak tanımlanması doğru bir tespittir. Birçok ulus Afganistan’a hâkim olmuştur. Ülkenin yakın geçmişine bakıldığında Sovyet Birliği ve ABD tarafından işgal edilmiştir. Bu iki süper güç çok sayıda insan, maddi kayıplar yaşamıştır. Ayrıca bu devletler dünya kamuoyu karşısında imaj kayıpları da yaşamıştır. Kadim Afganistan toprakları artık terör ile anılmaktadır. Sayısız terör örgütü bu ülkede faaliyettedir. SSCB’nin işgali ile başlayan Afgan direnişi sonradan “mücahitler” ismini aldı. Afgan mücahitleri arasından çıkan Taliban ise Afganistan tarihinde önemli bir yer edinmiştir. Birinci Taliban dönemi ve ABD işgali sonrası ikinci Taliban dönemi çalışmanın ana inceleme alanları arasındadır. Bu çalışmada Taliban ile DEAŞ arasında ortaya çıkan mücadele hakkında bir değerlendirme yapılmıştır. DEAŞ-H üzerinden gerçekleşen bu mücadele, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesiyle farklı seviyeye çıkmıştır. Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesini kabul etmeyen DEAŞ-H, onlarla mücadeleye başlamıştır. Taliban ve DEAŞ-H arasındaki mücadele sırasında, Afganistan’ın geleceği hakkında bir değerlendirme yapılmıştır. Ayrıca Afgan halkının tutumu ve her iki örgüte nasıl baktığı da değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Dergi:  
Sosyologca
Yazar:  
0
2022
Dergi:  
Sosyologca
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sosyologca

Dergi Türü :   Uluslararası

Sosyologca