Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 13
FEMİNİST HAREKETLER KAPSAMINDA “TOPLUMSAL CİNSİYET” VE BU KAVRAMIN BEDEN ÜZERİNDEN SANATA YANSIMALARI ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Kadının iç dünyasını, toplumsal rolünü, bedenini anlamaya ve sorgulamaya yönelik olarak ortaya çıkan feminist sanat; kimlik, beden, cinsellik ve şiddet gibi kavramları görselleştirerek irdelemektedir. Kadın sanatçıların cinsiyet rollerine ilişkin sorgulamalarını insana özgü en doğal ve özel alan olan beden üzerinden, hatta kendi bedenleri üzerinden yapmaları kadına özgü duyarlılığın farklı sanat hareketleriyle sanata yansımasını sağlamıştır. Cinsel kimlik ve toplumsal cinsiyet meselesi psikoloji ve felsefe alanında geniş bir yer edindiği gibi çağdaş sanat kavramı içinde de önemli bir yere sahiptir. Bahsi geçen bu cinsel kimlik konusu çağdaş sanatın interdisipliner yapısı ve gelişen teknolojik olanaklarıyla yeni bir söylem alanı bularak aynı zamanda görsel bir dile kavuşmuştur. Bu çalışmada feminist sanatçıların beden üzerinden gerçekleştirdikleri sanatsal çalışmaları ve toplumsal cinsiyet söylemleri incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Feministic movements in the chapter of "Toplumsal Sexuality" and an assessment of this chapter on the art of the body
2020
Yazar:  
Özet:

The feminist art that emerges to understand and question the inner world of the woman, the social role of the woman, the body of the woman; the concepts such as identity, body, sexuality and violence are visualized. Women’s artists have made their questions about gender roles through the body, the most natural and special area of human nature, and even through their own bodies, so that the female sensitivity is reflected in art with different art movements. The issue of sexual identity and social gender has an important place in the concept of contemporary art as it has a broad place in the field of psychology and philosophy. The subject of this mentioned sexual identity has also reached a visual language by finding a new sphere of speech with the interdisciplinary structure of contemporary art and developing technological possibilities. This study examined the artwork performed by feminist artists through the body and the social gender statements.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.578
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)