Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
BELİREN VE ORTA YETİŞKİNLİK DÖNEMİNDEKİ BİREYLERİN AHLAKİ DAVRANIŞ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ
2022
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın temel amacı, beliren ve orta yetişkinlik döneminde bulunan bireylerin ahlaki davranışlara ilişkin algılarının belirlenmesi ve bu iki grubun görüşleri arasındaki benzerliklerin ve farklılıkların ortaya konulmasıdır. Araştırmada, nitel araştırma desenlerinden olgubilim yöntemi kullanılmıştır. Bu çalışma 2019-2020 yılları arasında Türkiye’de yaşayan 40 katılımcı ile yürütülmüştür. Bu araştırmanın katılımcıları, amaçlı örnekleme yöntemleri içerisinde yer alan tabakalı amaçsal örnekleme yöntemine göre seçilmiştir. Veriler araştırmacılar tarafından hazırlanan kişisel bilgi formu ve yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla online olarak yapılan görüşmeler yoluyla toplanmıştır. Verilerin analizinde içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Çalışmanın sonuçlarına göre beliren ve orta yetişkinlik döneminde bulunan bireylerin; ahlak ve ahlaki davranış algılarının büyük oranda benzer olduğu anlaşılmıştır. Ancak az da olsa bu iki grubun ahlaki davranışlara ilişkin bakış açılarının birbirlerinden ayrıldığı noktalar göze çarpmaktadır. Katılımcılar en yoğun görüş ayrılığını ahlaki olmayan davranış sonrası yaşanan zihinsel süreçlerde göstermiştir. Katılımcıların görüşlerindeki benzerlikler ve farklılıklar içinde bulundukları gelişim dönemleriyle ilişkili bulunmuştur. Araştırmadan elde edilen bu bulgular, alanyazın ışığında tartışılmış ve sonuçlarla ilgili öneriler geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Opinions Of Individuals In Their Emerging and Middle Adulthood Periods About Moral Behavior
2022
Yazar:  
Özet:

The main purpose of the current study is to determine the opinions of individuals who are in their emerging and middle adulthood periods about moral behavior and to elicit the similarities and differences between the opinions of these two groups. The current study employed the phenomenological design, one of the qualitative research designs. The current study was conducted with 40 participants living in Turkey between the years 2019-2020. The participants of the current study were selected by using the stratified purposeful sampling method, one of the purposive sampling methods. The data were collected by using the personal information form prepared by the researchers and a semi-structured interview form administered online. In the analysis of the collected data, content analysis method was used. According to the results of the study, the individuals who are in their emerging adulthood and middle adulthood periods largely have similar opinions about the perceptions of moral and immoral behaviours. Yet, there are some points where the two groups of participants’ perceptions of moral behavior differ. Participants showed the most intense opinion disagreement in the mental processes they experienced after immoral behavior. The similarities and differences in the opinions of the participants were found to be related to the developmental periods they were in. These findings obtained in the current study were discussed in reference to the literature and suggestions were made in light of the findings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 902
Atıf : 7.150
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi