Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 3
 Sesli Dinleme 1
RESİM KARTI VE HİKÂYE TAMAMLAMA TEMELLİ DRAMA EĞİTİM PROGRAMININ ANASINIFI ÇOCUKLARININ DAVRANIŞLARINA ETKİSİNİN İNCELENMESİ
2022
Dergi:  
Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi (sbedergi)
Yazar:  
Özet:

Okul öncesi dönem, çocukların davranış düzenleme ve sosyal becerilerinin gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Çocukların bu dönemde kazandığı davranış düzenleme ve sosyal beceriler, ilerleyen yıllarda sağlıklı, üretken, mutlu ve toplumla uyum içinde yaşayan bireyler olmaları için önemlidir. Bu araştırmanın amacı beş yaş grubu anasınıfı çocuklarının davranış düzenleme ve sosyal becerilerine, Resim Kartı ve Hikâye Tamamlama Temelli Drama Eğitim Programının etkisinin incelenmesidir. Bu amaçla nitel araştırma yöntemlerinden eylem araştırması kullanılmıştır. Çalışmaya kontrol grubunda 16 çocuk (5 kız ve 11 erkek), deney grubunda 20 çocuk (12 kız ve 8 erkek) katılmıştır. Eğitim programı uygulanmadan önce ön testler yapılmış, program uygulanmış, son testler yapılmış ve deney grubuna izleme testi yapılmıştır. Nicel veriler Çocuk Davranış Değerlendirme Ölçeği ile toplanmıştır. Testlerde non-parametrik grup içi ve gruplar arası karşılaştırma testleri (Mann-Whitney U ve Wilcoxon İşaretli Sıralar) kullanılmıştır. Araştırmanın nitel verileri için deney grubu velileri, okul idaresi, deney grubu çocukları ve kontrol grubu öğretmeni ile yarı-yapılandırılmış görüşme yapılmıştır. Nitel veriler için bağımsız gözlemciler arası güvenirlik sağlanmıştır. Araştırma sonuçları her iki grubun başlangıçta benzer davranış düzenleme ve sosyal becerilere sahip iken, son test aşamasında gelişme kaydettiklerini göstermiştir. Bu gelişme Resim Kartı ve Hikâye Tamamlama Temelli Drama Eğitim Programı uygulanan deney grubunda daha yüksek olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Picture map and story completion Basic Drama Education Program Analysis of the Impact on Children's Behavior
2022
Yazar:  
Özet:

The pre-school period plays an important role in the development of children’s behavior and social skills. The behavior arrangement and social skills children gain in this period are important for them to be healthy, productive, happy and in harmony with society in the years ahead. The aim of this research is to study the impact of the Drama Education Program based on the Picture Card and Story Complementation on the behavior and social skills of five-year-olds. For this purpose, research methods have been used. The study included 16 children (5 girls and 11 boys) and 20 children (12 girls and 8 boys) in the test group. Before the training program was implemented, pre-tests were made, the program was implemented, the latest tests were made and the monitoring test was made to the experiment group. Nicel data is collected with the Child Behavior Assessment Scale. The tests used non-parametric group and inter-group comparison tests (Mann-Whitney U and Wilcoxon Signed Sequences). For the quality data of the study, a semi-configured interview with the experimental group guardians, the school administration, the experimental group children and the control group teacher was held. Confidence is provided for independent observers for quality data. The research results showed that both groups had similar behavior regulation and social skills at the beginning, while they had progress at the final test stage. This development has been higher in the experimental group applied by the Picture Card and Story Complementation Based Drama Training Program.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi (sbedergi)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 56
Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi (sbedergi)