Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Bulanık Doğrusal Programlamayla Tekstil Sektöründe Üretim Miktarlarının Belirlenmesi
2017
Dergi:  
Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji
Yazar:  
Özet:

Geçen yüzyılın başlarında karşılaşılan gerçek sorunların matematiksel modelini yapmak, mühendislikteki en önemli konulardan biri oldu. Bu noktada, karar verme problemlerinde yöneylem araştırması yapılmaya başlanmıştır. Bununla birlikte, gelişmekte olan süreçte günlük hayatın bir sonucu olarak, çok karmaşık sorunlar yaşanmıştır. Zadeh tarafından ortaya konan bulanık küme teorisi, belirsizlik ve bilgi eksikliği nedeniyle karmaşıklıkla baş etmeye çalıştı. Bu çalışmada, tekstil endüstrisinde bez tipleri üreten bir fabrikadan elde edilen veriler kullanılarak bulanık bir doğrusal programlama modeli oluşturulmuştur. Modelin çözümü, kâr maksimizasyonu için en uygun çözümü elde etmek için her bez türü için üretim miktarını verir. Bu şekilde, maliyet, zaman kaybı, fazla stok ve müşteri kaybı gibi sorunlar önlenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji

Dergi Türü :   other

Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji