Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
OECD ve AB Üyesi Ülkelerin Karayolları Trafik Güvenliği Etkinliği Değişiminin Malmquist Toplam Faktör Verimliliği Endeksi ile Ölçülmesi
2021
Dergi:  
Ekonomi İşletme Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Trafik kazalarına bağlı ölümler, gelişmekte olan ülkeler ile düşük ve orta gelir grubuna mensup ülkelerde ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bu nedenle, özellikle gelişmekte olan ülkelerde karayolları trafik güvenliği etkinliği analizleri yapılarak, etkin ülkelerin iyi uygulama örneklerinin düşük performans gösteren ülkelere ithali önem taşımaktadır. Bu çalışmada OECD ve AB ülkelerinin 2015-2017 yılları arasında karayolları trafik güvenliği etkinliğindeki değişim, Malmquist toplam faktör verimliliği endeksi kullanılarak analiz edilmiştir. Ülkelerin performanslardaki kararlılıklar ile etkinlik ve toplam faktör verimliliklerindeki değişimlerin sebepleri irdelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

OECD ve AB Üyesi Ülkelerin Karayolları Trafik Güvenliği Etkinliği Değişiminin Malmquist Toplam Faktör Verimliliği Endeksi ile Ölçülmesi
2021
Yazar:  
Özet:

Traffic deaths are among the leading causes of death in developing countries and low and medium-income countries. Therefore, especially in developing countries, by conducting road safety efficiency analyses, imports of good practice samples of effective countries to countries with low performance are of imports of imports of imports. This study analyzed the changes in road safety efficiency in the OECD and EU countries between 2015-2017 years, using the Malmquist Total Factor Efficiency Index. The determinations of the countries in performance and the causes of changes in performance and overall factor efficiency have been identified.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ekonomi İşletme Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 167
Atıf : 483
Ekonomi İşletme Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Dergisi