Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 10
Makroekonomik Faktörlerin Vadeli İşlem Sözleşmelerine Etkileri: Dolar ve Euro Sözleşmeleri Üzerine Bir İnceleme
2020
Dergi:  
Yönetim ve Ekonomi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Ocak2013-Aralık2017 döneminde Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören Dolar ve Euro vadeli işlem sözleşme getirisini, işlem hacmini ve volatilitesini etkileyen makroekonomik faktörlerin ileriye geriye dönük adımsal regresyon analizi ile incelenmesidir. Bu bağlamda çalışmada ilgili literatürden hareketle getiri, işlem hacmi ve volatiliteye etki etmesi beklenen 11 makroekonomik değişkenin aylık frekansta verileri kullanılmıştır. Analiz sonuçlarında, bazı makroekonomik değişkenler ile Dolar ve Euro vadeli işlem sözleşme getirileri, işlem hacimleri ve volatiliteleri arasında anlamlı ilişkiler bulgulanırken, bazı değişkenlerle anlamlı sonuçlar elde edilememiştir. Çalışma sonuçlarının literatüre katkıda bulunacağı düşünülmektedir

Anahtar Kelimeler:

Effects of Macroeconomic Factors on Term Trading Contracts: A Review of Dollar and Euro Contracts
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the dollar and euro trading contracts returns, the volume and volatility of transactions, which are traded in the Forex and Option Market in January–December 2017, through a progressive step-by-step regression analysis of macroeconomic factors. In this context, the study used data in the monthly frequency of 11 macroeconomic variables expected to affect the return, volume and volatility from the relevant literature. The results of the analysis found meaningful relationships between some macroeconomic variables and the dollar and euro deadline trading contracts, trade volumes and volatilities, while some variables did not get meaningful results. The results of the study will contribute to literature.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Macroeconomic Factors On Futures Contracts: A Study On Dollar and Euro Contracts
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine the factors that affect the volatility of contract returns, transaction volumes and the volatility of USD and EUR denominated derivative instruments using two-way stepwise regression analysis. The period analyzed in the study covers from January 2013 to December 2017. In light of the reviewed literature, instrument returns and transaction volume is regressed alongside 11 macroeconomic variables that are thought to have an effect of volatility in monthly frequency. In the analysis results, a significant relationship between macroeconomic variables and USD and EUR contract returns, transaction volumes, volatility is found. For some variables, it is observed that there is no significant relationship. The results of the study are thought to be a contribution to the literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Yönetim ve Ekonomi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.125
Atıf : 13.161
2023 Impact/Etki : 0.325
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q1
90/520

Yönetim ve Ekonomi