Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 4
Dönüştürülmüş ölçümler Kalman filtresi tabanlı skalerle ağırlıklandırılmış etkileşimli çoklu model
2020
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada hedef takibi için, füzyon kriterlerine dayalı Skalerle ağırlıklandırılmış Etkileşimli Çoklu Model (SIMM) algoritması ile koordinat dönüşümlerinden kaynaklı sapmanın azaltılmasına yönelik öne sürülen Dönüştürülmüş Ölçümler Kalman Filtresi (CMKF) algoritması özelliklerinden yararlanılarak birden fazla hedef hareket modelinin kullanımına olanak sağlayan yeni bir Etkileşimli Çoklu Model (IMM) algoritması önerilmiştir. Önerilen algoritma yoğun manevralı ve yoğun gürültülü senaryolarda test edilmiştir. Önerilen algoritmanın, ölçümlerin polar/küresel koordinat olması durumunda literatürdeki SIMM-KF ve IMM-CMKF algoritmalarından daha az mesafe hatasına sahip olduğu gösterilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Converted measurements Interactive multi-model emphasized by scale-based filters
2020
Yazar:  
Özet:

For target tracking in this study, a new Interactive Multi-Model (IMM) algorithm was proposed, which allows the use of multiple target movement models by using the characteristics of the Converted Measurement Holding Filter (CMKF) algorithm that is proposed to reduce deviation due to coordinate conversions with the scale-based Interactive Multi-Model (SIMM) algorithm. The recommended algorithm has been tested in intense maneuver and intense noise scenarios. The suggested algorithm has been shown to have fewer distances than the SIMM-KF and IMM-CMKF algorithms in literature if measurements are polar/global coordinates.

Anahtar Kelimeler:

Scalar-weight Interacting Multiple Model Based On Converted Measurements Kalman Filter
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, we take advantage of the fusion criteria based- Scalar-weight Interacting Multiple Model (SIMM) algorithm and the Converted Measurements Kalman Filter (CMKF), which reduces the bias caused by coordinate transformations to propose a novel Interacting Multiple Model (IMM) tracking algorithm which uses multiple motion models for target tracking, The proposed algorithm has been tested on scenarios with highly maneuvering targets under heavy measurement noise. It is shown that the proposed algorithm has smaller estimation error compared to SIMM-KF and IMM-CMKF algorithms.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.263
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi