Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 10
57Co RADYOİZOTOPU ÜRETİMİ İÇİN BAZI ALFA GİRİŞLİ REAKSİYONLARIN UYARILMA FONKSİYONLARININ İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi B - Teorik Bilimler
Yazar:  
Özet:

Sağlık alanında tedavi veya teşhis amacıyla kullanılan radyoizotoplar genellikle siklotron veya reaktörler ile üretilmektedir. Radyoizotopların hangi reaksiyon ile üretileceğini, üretimde kullanılacak olan mermi parçacıklarının enerjisini, hedef çekirdek ve reaksiyonun tesir kesitleri belirlemektedir.   57Co radyoizotopu genellikle B12 vitamini eksikliği için Schilling testinde kullanılmaktadır. Gastrointestinal B12 vitamini emilim tayini, nükleer tıp laboratuvarları tarafından sunulan ilk testler arasında yer almaktadır. Bu çalışmada, alfa parçacıkları ile gerçekleştirilen 55Mn(⍺,2n), 54Fe(⍺,p), 56Fe(⍺,2n+p), 59Co(⍺,2n+⍺), 59Co(⍺,x) ve 58Ni(⍺,p+⍺) reaksiyonları ile 57Co radyoizotopunun üretim reaksiyonlarının uyarılma fonksiyonları incelenmiştir. TALYS 1.8 programı kullanılarak yapılan hesaplamalar, EXFOR kütüphanesinden alınan deneysel veriler ve teorik hesaplama sonuçları karşılaştırılarak reaksiyon tesir kesitleri grafikleri sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

57Co Radioisotope Production Basic Alpha Input Reactions Warning Functions Review
2020
Yazar:  
Özet:

Radiosotopes used for treatment or diagnosis in the field of health are usually produced by cyclotron or reactors. It determines which reaction the radioizotopes will be produced, the energy of the bullet particles to be used in production, the target core and the reacting cuts of the reaction.   The 57Co radioizotope is commonly used in the Schilling test for vitamin B12 deficiency. Gastrointestinal vitamin B12 emissions are among the first tests offered by nuclear medical laboratories. This study examined the stimulating functions of the production reactions of the 55Mn(,2n), 54Fe(,p), 56Fe(,2n+p), 59Co(,2n+), 59Co(,x) and 58Ni(,p+) and 57Co radioizotop production reactions. The Tales 1. Calculations made using the 8 program, the experimental data obtained from the EXFOR library and the theoretical calculation results are compared with the graphs of reaction cuts.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi B - Teorik Bilimler

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 223
Atıf : 114
Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi B - Teorik Bilimler