Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 22
 İndirme 2
ODYOLOJİ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEĞE KARŞI TUTUMLARINDA PANDEMİ SÜRECİNİN ETKİSİ: KESİTSEL ÇALIŞMA
2022
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Covid-19 pandemi sürecinde Odyoloji öğrencilerinin mesleğe karşı tutumlarını incelemeyi amaçlamıştır. Ek olarak, pandemi sürecinde sınıf düzeyi ve üniversite türünün öğrencilerde mesleğe ilişkin tutumları nasıl etkilediği değerlendirilmiştir. Çalışmaya pandemi sürecinde öğrenim gören 628 Odyoloji öğrencisi dahil edilmiştir. Çalışmada demografik bilgileri sorgulayan form ve Odyolog Adayı Öğrencilerin Odyoloji Mesleğine İlişkin Tutum Ölçeği kullanılmıştır. Pandemi öncesinde elde edilen ölçek puanları ile pandemi sürecinde elde edilen ölçek puanları karşılaştırılmış. Pandemi sürecindeki ölçek puanları ile sınıf düzeyi ve üniversite türü arasındaki fark araştırılmıştır. Öğrencilerin 590’ı (%93.95) pandemi sürecinde aldıkları eğitimden etkilendiğini düşünürken, 38’i (%6.05) etkilenmediğini belirtmiştir. Pandemi sürecinde 369 öğrencinin (%58.76) mesleğe ilişkin tutumlarında değişiklik olmazken, 259 öğrencinin (%41.24) mesleğe ilişkin tutumlarında değişiklik meydana gelmiştir. Pandemi sürecindeki mesleğe ilişkin duygu ve güven alt boyut puanı istatistiksel olarak anlamlı derecede düşük olduğu saptanmıştır (p=0.027). Vakıf üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin alt boyut ve toplam puanları, devlet üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere göre istatistiksel olarak anlamlı derecede yüksek bulunmuştur (p<0.001). 4. Sınıf öğrencilerinin mesleğe ilişkin duygu ve güven alt boyut puanı, diğer sınıflardaki öğrencilere göre istatistiksel olarak anlamlı derecede düşük elde edilmiştir (p<0.001). Pandemi sürecinde Odyoloji öğrencilerinin mesleğe ilişkin duygu ve güvenlerinde azalma olduğu gözlenmiştir. Ölçek puanları karşılaştırıldığında, üniversite türü ve sınıf değişkeni açısından farklılıklar ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of The Pandemic Process On The Attitudes Of Audiology Students Towards The Profession: A Cross-sectional Study
2022
Yazar:  
Özet:

This study aimed to examine the attitudes of Audiology students towards the profession during the Covid-19 pandemic. In addition, university level was evaluated alongside university type (Government or foundation universities etc.) to determine the attitude of the student towards the occupation. 628 candidate audiologists were included in the study. In the study, demographic information and Scale of Attitudes towards Audiology Profession was measured for each student. The scale scores obtained before and after the pandemic were compared and the difference between the scale scores during the pandemic with university level and university type was investigated. 590 (93.95%) students thought their education was affected during the pandemic, while 38 (6.05%) students stated that they were not. Although there was no change in the attitudes of 369 students (58.76%) towards the profession during the pandemic, there was a change in the attitudes of 259 students (41.24%). During the pandemic, only the feeling and confidence related to the profession subscale scores of the students were found to be lower statistically significant (p=0.027). The subscale and total scores of students studying at foundation universities were found to be higher than the other students and this was statistically significant. The feeling and confidence related to the profession subscale score of 4th-grade students were found to be lower and this was also statistically significant (p<0.001). During the pandemic, it was observed that Audiology students' feelings and confidence towards the profession decreased. Differences in university type and university level were identified.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 420
Atıf : 976
2023 Impact/Etki : 0.165
İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi