Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 5
DENİZCİLİK ALANINDA ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ KONULARI İLE İLGİLİ YAPILMIŞ ULUSAL LİTERATÜRDEKİ ÇALIŞMALARIN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
2022
Dergi:  
Uluslararası Ekonomi ve Siyaset Bilimleri Akademik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşletmelerin rekabette avantaj sağlayabilmeleri ve de varlıklarını devam ettirebilmeleri büyük oranda sahip oldukları insan kaynağına bağlıdır. Dolayısıyla işletme çalışanlarının bireysel veya grup davranışlarının öğrenilmesi ve öngörülmesine yönelik yapılan örgütsel davranış alanındaki bilimsel çalışmalar da önem kazanmaktadır. Bu çalışma, denizcilik alanındaki örgütsel davranış konuları ile ilgili ulusal literatürde yapılmış tezleri ve makaleleri bibliyometrik olarak incelemek ve mevcut durumunu ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Analizler sonucunda elde edilen bulgular, Microsoft Excel programı kullanılarak grafiklerle ortaya konulmuştur. Çalışmada ulaşılan bulgulara göre, en çok makale 2020 yılında, en çok tez ise 2010, 2013 ve 2019 yıllarında yayınlanmıştır. Makalelerde çoğunluk dört anahtar kelime ve tezlerde ise üç veya dört anahtar kelime kullanılmıştır. Makaleler ve tezler çoğunlukla erkek yazarlar tarafından kaleme alınmıştır. Makale ve tezlerde genellikle veri toplama tekniklerinden anket tekniği kullanılmıştır. Makale ve tezlerde en çok odaklanılan konuların başında, iş tatmini ve örgütsel bağlılık konuları gelmektedir. Denizcilik alanında örgütsel davranış konularıyla ilgili en fazla tez, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yazılmıştır. Bu çalışma, denizcilik alanında örgütsel davranış konuları ile ilgili ulusal literatürdeki tez ve makalelerin mevcut durumunu ortaya koyması, eksikliklerin görülmesi ve araştırmacılara yol gösterici olması bakımından önemlidir ve bu yönüyle de denizcilik literatürüne katkı yapan ilk çalışmadır.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Ekonomi ve Siyaset Bilimleri Akademik Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Ekonomi ve Siyaset Bilimleri Akademik Araştırmalar Dergisi