Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 65
 İndirme 9
Öğretmenlerin Algıladıkları Müdür Yönetim Tarzı ile Mesleki Motivasyon Düzeylerinin İncelenmesi
2018
Dergi:  
Uluslararası Sosyal ve Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin birlikte görev yaptıkları okul idarecilerinin yönetim tarzına yönelik algıları ile mesleki motivasyon düzeylerinin incelenmesidir. Bu amacı gerçekleştirmek için 2017-2018 Öğretim Yılında Adana il merkezinde bulunan 6’sı ilkokul ve 7’si ortaokul olmak üzere toplam 13 devlet okulunda görev yapmakta olan 343 öğretmenden oluşmaktadır. Verilerin toplanmasında “İlkokul Öğretmeni Motivasyon Ölçeği” ve “Algılanan Müdür Yönetim Tarzı Ölçeği” kullanılmıştır. Verilerin analizinde betimsel istatistiklerin yanı sıra Mann Whitney U, Kruskall Wallis ve korelasyon analizleri yapılmıştır. Bu analizler sonucunda, öğretmenlerin okul idarecilerinin yönetim tarzına ilişkin algıları ile mesleki motivasyonları kıdeme ve mezun olunan okul türüne göre genellikle anlamlı fark göstermemiştir. Ancak cinsiyete, görev yapılan okulun kademesine ve okul müdürün cinsiyetine göre öğretmenlerin puanları arasında yer yer anlamlı farklar belirlenmiştir. Korelasyon analizinin sonuçları ise, algılanan müdür yönetim tarzı ile öğretmen motivasyonu arasında anlamlı ilişkiler bulunmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Sosyal ve Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 180
Atıf : 726
Uluslararası Sosyal ve Eğitim Bilimleri Dergisi