Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Konaklama İşletmeleri Hakkında Yapılan Çevrimiçi Değerlendirmelerin Tüketici Tutum Kararsızlığındaki Rolü ve Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi
2021
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tüketiciler günümüzde internetin kullanımına bağlı olarak, bir ürünü satın alma kararı vermeden önce en doğru seçimi yapmak, fikir sahibi olmak, riski en aza indirmek vb. nedenlerden dolayı o ürünü daha önce satın alan kişilerin deneyimlerini aktardıkları çevrimiçi değerlendirmelerden yararlanmaktadır. Çevrimiçi değerlendirmeler kullanımının yaygınlaşmasından dolayı içerik, etki, reklam gibi farklı birçok alanda araştırmaya konu olmuştur. Araştırmanın amacı ise, konaklama işletmeleri hakkında yapılan çevrimiçi değerlendirmelere yönelik algıların tüketici tutum kararsızlığındaki ve çevrimdışı kişilerarası bilgisel etkisindeki rolü ve satın alma niyeti üzerine etkisini belirlemektir. Araştırmada veri toplama tekniği olarak anket tekniği kullanılmıştır. Anket formu Türkçe ve İngilizce olarak çevrimiçi ortamda oluşturulmuş, İstanbul ilindeki seyahat acentaları aracılığıyla uygulanmış ve veriler elde edilmiştir. Elde edilen veriler istatistik paket programı yardımıyla analiz edilmiştir. Verilerin analizinde tanımlayıcı istatistikler verilerek, geçerlilik, güvenirlik, regresyon ve korelasyon analizleri yapılmıştır. Araştırmada sonuç olarak, çevrimiçi değerlendirmelerin tüketici tutum kararsızlığı üzerine etkisi olduğu; çevrimiçi değerlendirmeler ile satın alma niyeti ve çevrimdışı kişilerarası bilgisel etki arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The role of online assessments on accommodation in consumer attitude uncertainty and the impact on the intention of buying
2021
Yazar:  
Özet:

Consumers today, depending on the use of the internet, make the right choice before making a decision to buy a product, have an idea, minimize the risk, etc. For reasons, it is benefited by the online reviews that people who previously purchased the product have transmitted their experiences. Due to the spread use of online reviews, it has been the subject of research in many different fields such as content, impact, advertising. The purpose of the study is to determine the role and impact of perceptions on the online assessments of accommodation in the uncertainty of consumer attitude and on the interpersonal informational impact and on the intention of purchasing. The survey technique was used as a data collection technique. The survey form was created online in Turkish and English, implemented through travel agencies in Istanbul and the data was obtained. The data obtained was analyzed with the help of the statistical package program. The analysis of the data provides identifying statistics, validity, reliability, regression and correlation analyses. As a result, the study found that online assessments have an impact on consumer attitude uncertainty; that there is a statistically meaningful relationship between online assessments and the intention of purchasing and the non-line interpersonal information effect.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.372
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi