Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
ANONİM OLMAYAN TÜRK HALK MÜZİĞİ ESERLERİNE YÖNELİK ÇEŞİTLİ TESPİTLER
2022
Dergi:  
Atlas Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaygınlaşan teknolojik imkanlar ve medya araçları sayesinde günümüzde üretilen Türk halk müziği eserlerinin kime ait olduğunun biliniyor olması, THM’ye yönelik yapılan bazı tanımlamalarla çelişmektedir. Özellikle bazı araştırmacıların belirtmiş olduğu THM eser kriterlerinde "sahibinin bilinmemesi" ve "anonim olması" gerektiği gibi şartların, üreteni belli olan THM eserlerinde “beste türkü” gibi yeni adlandırmalara sebebiyet verdiği görülmektedir. Araştırma durum tespiti yapmaya yönelik olup betimsel bir özellik sergilemektedir. Araştırma sürecinde dijital ve yazılı kaynaklar taranarak konuya yönelik bilgiler elde edilmeye çalışılmıştır. Araştırma sonucunda, "anonim olmayan" THM eserlerinin mevcut durumuna yönelik tartışmaların olduğu, bazı araştırmacıların THM eserlerinde "anonim olma" şartını savunduğu, bununla birlikte "anonim olma" şartını savunanların "anonim olmayan" eserleri derleyerek repertuvara dahil ettiği, bunun sonucunda ise "anonim olan" ve "anonim olmayan" eserlerin TRT THM Repertuvarında yer aldığı ancak TRT THM Repertuvarında olmayan ve sahibi bilinen eserlere yönelik kafa karışıklıklarının devam ettiği sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Various Determinations For Turkish Folk Music Works That Are Not Anonymous
2022
Yazar:  
Özet:

The fact that it is known who the Turkish folk music works produced today belong to thanks to the technological facilities and media tools that have become widespread contradicts some definitions made for THM. In particular, it is seen that the conditions such as "owner should not be known" and "anonymous" in the THM work criteria specified by some researchers give rise to new names such as “composition folk song” in the THM works whose producer is certain. The research is aimed at conducting due diligence and exhibits a descriptive characteristic. During the research process, digital and written sources were scanned and information about the subject was tried to be obtained. As a result of the research, it was found that there are discussions about the current state of "non-anonymous" THM works. It has been observed that some researchers advocate the requirement of "anonymity" in THM works, however, those who advocate the requirement of "anonymity" compile "non-anonymous" works and include them in the repertoire. As a result of this, it was seen that "anonymous" and "non-anonymous" works were included in the TRT THM Repertoire, but confusion continued for works that were not in the TRT THM Repertoire and whose owner was known.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




2005






Atlas Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Atlas Sosyal Bilimler Dergisi