Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
FİRMALARDA KÂR PAYI DAĞITIM POLİTİKALARINI ETKİLEYEN MAKRO FAKTÖRLER: BİST İMALAT SANAYİ FİRMALARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
2023
Dergi:  
İktisadi ve İdari Yaklaşımlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı BİST Sanayi Endeksi’ne kayıtlı imalat firmalarının nakit kâr payı dağıtım politikalarına etki eden makro faktörleri ve bu faktörlerin etki gücünü tespit etmektir. Çalışma, 2010-2020 yılları arasındaki dönemi kapsamaktadır. Çalışmanın bağımlı değişkeni net nakit kâr payı dağıtım miktarıdır. Bağımsız değişkenler ise ekonomik büyüme, döviz kuru, faiz oranı, enflasyon oranı ve Türkiye’nin kredi temerrüt risk primi (CDS)’dir. Firmaların nakit kâr payı dağıtım politikaları ile makro faktörler arasındaki ilişki panel veri analizi ile test edilmiştir. Elde edilen bulgulara göre ekonomik büyüme, faiz oranı, enflasyon oranı ve CDS değişkenleri bağımlı değişkeni pozitif yönde etkilemektedir. Sadece döviz kuru değişkeni ile bağımlı değişken arasında negatif bir ilişki vardır. Ekonomik büyüme değişkeni bağımlı değişkeni en çok etkileyen faktör olarak ön plana çıkmaktadır

Anahtar Kelimeler:

Macro Factors Affecting Dividend Distribution Policies In Companies: A Study On Bist Manufacturing Industry Companies
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the macro factors affecting the cash dividend distribution policies of manufacturing companies registered in the BIST Industry Index and the impact power of these factors. The study covers the period between 2010-2020. The dependent variable of the study is the net cash dividend distribution amount. The independent variables are economic growth, foreign exchange, interest rate, inflation and Turkey's credit default risk premium (CDS). The relationship between companies' cash dividend distribution policies and macro factors was tested with panel data analysis. According to the findings, economic growth, interest, inflation and CDS variables affect the dependent variable positively. There is only a negative relationship between the currency variable and the dependent variable. The variable of economic growth stands out as the factor that most affects the dependent variable.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İktisadi ve İdari Yaklaşımlar Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

İktisadi ve İdari Yaklaşımlar Dergisi