Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Aile Sağlığı Merkezinde Tespit Edilen Bir Orf Olgusunun Takip ve Tedavisi
2021
Dergi:  
Türkiye Aile Hekimliği Dergisi
Yazar:  
Özet:

Orf, ülkemizde de sık görülen küçükbaş hayvanlardan temasla bulaşan bir zoonotik hastalık olup, etkeni parapoxvirus’dur. Genellikle el parmaklarında nodüllerle karakterize lezyonlar olarak ortaya çıkmakta olup kendini sınırlayan ve tedavisiz iyileşen bir hastalık olmakla birlikte diğer zoonotik hastalıklarla karışabilmekte ve gereksiz müdahaleler sonucu komplikasyonlara neden olabilmektedir. Bu nedenle özellikle birinci basamak hekimlerinin spesifik bir tedavi gerektirmeyen orf hastalığını tanımaları ve diğer zoonotik cilt hastalıklarından ayırt etmeleri önem arz etmektedir. Bu çalışmada, aile sağlığı merkezine başvuran 56 yaşındaki bir erkek hastada, küçükbaş hayvanlarını aşılama sonrası gelişen; öykü ve fizik muayene ile tanısı konulan ve semptomatik yöntemlerle tedavi edilen bir orf olgusu sunuldu.

Anahtar Kelimeler:

Tracking and Treatment of an Orf Fact Detected at the Family Health Center
2021
Yazar:  
Özet:

Orf is a zoonotic disease that is commonly transmitted by contact from small-headed animals in our country, and the factor is parapoxvirus. It often occurs as a disease characterized by nodules in the fingers and is a disease that limits itself and heals without treatment, but can be mixed with other zoonotic diseases and can cause complications as a result of unnecessary interventions. Therefore, it is especially important that first-stage doctors recognize orph disease that does not require a specific treatment and distinguish it from other zoonotic skin diseases. In this study, a 56-year-old male patient, who applied to a family health center, presented an orphinic phenomenon that develops the small-headed animals after vaccination; diagnosed with history and physical examination and treated with symptomatic methods.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
2012












Türkiye Aile Hekimliği Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 63
Atıf : 75
2023 Impact/Etki : 0.14
Türkiye Aile Hekimliği Dergisi