Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
SMA Tanılı Çocukları Olan Ailelerde Umutsuzluk Seviyeleri, Sosyal Destek ve Beslenme Sürecindeki Aile Tutumları
2022
Dergi:  
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada SMA tanılı çocukları olan ailelerde umutsuzluk seviyeleri, sosyal destek ve beslenme sürecindeki anne tutumlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın evrenini Türkiye’de yaşayan SMA aileleri oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemi, amaçsal örnekleme yöntemiyle seçilen 252 SMA hastasının ailelerinden oluşmaktadır. Araştırmada veri toplamak için Kişisel Bilgi Formu, Verilen Sosyal Destek, Umutsuzluk ve Beslenme Süreci Anne Tutumları Ölçekleri kullanılmıştır. Araştırma ilişkisel tarama modeli ile yapılmıştır. Araştırma bulgusunda diğerlerinin görünüşüne tepki, gelecek ile ilgili duygular, motivasyon kaybı, umut ve umutsuzluk düzeyleri ile yetersiz dengesiz beslenmeye ilişkin tutumlar, negatif beslenme stratejileri, zorla besleme ve beslenme süreci anne tutumları düzeyleri arasında pozitif yönlü ve anlamlı ilişkiler tespit edilmiştir. Buna göre umutsuzluk düzeyleri arttıkça beslenme süreci anne tutumları düzeyleri de artmaktadır. SMA aileleri üzerine yapılacak olan çalışmaların farklı değişkenler ve geniş örneklemler üzerinde gerçekleştirilmesi önerilir.

Anahtar Kelimeler:

Level of disappointment in families with familiar children, social support and family attitudes in the process of nutrition
2022
Yazar:  
Özet:

This study aims to study the levels of disappointment in families with SMA-known children, social support and mother’s attitudes in the process of nutrition. The universe of research is formed by SMA families living in Turkey. The sample of the study consists of the families of 252 SMA patients selected by the target sample method. The study used personal information forms, social support, disappointment and nutrition process matters attitudes scales to collect data. The research was done with a relational scan model. The research findings have found positive and meaningful relationships between the levels of reactions to the appearance of others, feelings about the future, loss of motivation, levels of hope and desperation, and attitudes regarding uneven nutrition, negative nutrition strategies, forced nutrition and nutrition process and mother attitudes. As a result, the levels of disappointment increase, the levels of mother’s attitudes also increase. The studies on SMA families are recommended to be carried out on different variables and broad samples.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 180
Atıf : 200
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi