Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 3
KARBON NANOTÜPLERİN KARBONDİOKSİT TUTUCU OLARAK KULLANIMI ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2022
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küresel ısınmaya sebep olan birincil antropojenik sera gazı olarak bilinen karbondioksit (CO2) emisyonlarının azaltılması için tüm dünyada pek çok araştırma yapılmaktadır. CO2’in tutulmasına yönelik olarak, yanma öncesi, yanma sonrası ve Oxy-yakıt yakım olmak üzere üç temel yaklaşım vardır. Adsorpsiyon, yanma öncesi ve sonrası kullanılabilen etkin bir CO2 yakalama yöntemidir. Ancak, CO2'nin havadan adsorbe edilmesi, baca gazı ve sentez gazı gibi yüksek CO2 konsantrasyonlu kaynaklar için hala bir sorundur. İlgili literatürün çoğu, daha yüksek adsorpsiyon kapasitesi ve daha düşük rejenerasyon enerjisi tüketimi için adsorbanların geliştirilmesine odaklanmaktadır. Bu çalışmalarda özellikle CO2 tutucu olarak farklı katı malzemelerin kullanımı üzerine yoğunlaşılmaktadır. Adsorban malzeme olarak karbon bazlı adsorbanlar, zeolitler, moleküler elekler, metal-organik çerçeveler kullanılmaktadır. Bu bağlamda, yapısal özellikleri ve zorlu ortamlara karşı yüksek dayanıklılığı nedeniyle CO2 adsorpsiyonu için karbonlu malzemeler tercih edilmektedir. Bu çalışmada da CO2 tutucular ile ilgili literatürde yapılmış çalışmalar irdelenmiş ve bunlar arasında yüksek adsorpsiyon ve dayanım özelliği ile birçok kompozit malzeme ile uygulama alanı olan karbon nanotüpün CO2 tutucu olarak kullanılabilirliği üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

An Evaluation On The Use Of Carbon Nanotubes As A Carbondioxide Adsorber
2022
Yazar:  
Özet:

There are many types of researches all over the world to reduce carbon dioxide (CO2) emissions known as primary anthropogenic greenhouse gases causing global warming. There are three basic approaches to CO2 capture: pre-combustion, post-combustion and Oxy-fuel combustion. Adsorption is an effective CO2 capture method that can be used pre and post combustion. However, adsorbing CO2 from air is still a problem for sources with high CO2 concentrations such as flue gas and syngas. Much of the relevant literature focuses on the development of adsorbents for higher adsorption capacity and lower regeneration energy consumption. These studies focus especially on the use of different solid materials as CO2 adsorbents. Carbon-based adsorbents, zeolites, molecular sieves, metal-organic frameworks are used as adsorbent materials. In this context, carbon materials are preferred for CO2 adsorption due to their structural properties and high resistance to harsh environments. In this study, the studies conducted in the literature on CO2 traps have been examined and among them, the use of carbon nanotubes, which are preferred as adsorbents due to their high adsorption properties, and their application area, are used as CO2 adsorbers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 986
Atıf : 2.255
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi