Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 5
XIX. YÜZYILDA KADIN HAREKETİ
2022
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Feminizm akımı, farklı zamanlarda ve koşullarda değişen anlamlara sahip olmakla birlikte, genel olarak erkeklerle kadınlar arsında “eşitlik” anlayışından hareketle, hiyerarşik illişkilerden doğan ve kadını erkeğe bağımlı gören anlayışın yıkılması gereğini vurgulamaktadır. Feminizm, erkeğin kadın üzerindeki esaretinin kaldırılmasını savunan, cinsiyet eşitsizliklerinin olmadığı bir dünya görüşüne sahiptir. Feminizm içerisinde geliştirilen düşünceler, kadınları, özel alan olarak resmedilen alana hapseden, ev içi işlerle özdeşleştirilen bir ailenin üyesi olarak içselleştirilen anlayışın yıkılmasıdır. Ayrıca bu düşünceler kadının bağımsız birey olarak toplumun içerisinde varlığını hissedebileceği, çeşitli hak ve özgürlüklerden yararlanabileceği bir toplum modelinde yer alması gerekliliğini savunmaktadır. Bu temel anlayış doğrultusunda gelişen düşünceler, ülkelerin kendi koşulları içerisinde farklılaşarak ve çeşitli talepler doğrultusunda hareket ederek kadın hareketlerinin çıkış noktasını oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The XIX. Movement in the Century
2022
Yazar:  
Özet:

Although the flow of feminism has varied meanings in different times and circumstances, it emphasizes the necessity of the breakdown of the understanding that arises from hierarchical relationships, by moving from the concept of "equality" in general between men and women and seeing women dependent on men. Feminism has a world view that defends the abolition of man’s prison on woman, without gender inequalities. Thoughts developed in feminism are the destruction of the understanding that women are internalized as members of a family that is identified with domestic work, who is imprisoned in the area depicted as a private area. These ideas also support the need for a social model in which a woman as an independent individual can feel her existence within society, and in which she can benefit from various rights and freedoms. Thoughts evolving according to this basic understanding are the starting point of women’s movements by differentiating in the country’s own circumstances and acting according to the various demands.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.797
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi