Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Kronik Ürtikerli Hastalarda Basamak Tedavisine Yanıt ve Prognostik Faktörler: Retrospektif Çalışma
2020
Dergi:  
Çukurova Anestezi ve Cerrahi Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Kronik ürtikerli hastaların; genel özelliklerinin değerlendirilmesi ve tedavilerine göre 2 gruba ayırarak; 1.ve 2. basamak tedavi ile rahatlayan ve anti histamin ilaç tedavisine dirençli olup 3. Basamak tedavi almak durumunda kalan hastaların karşılaştırılması, prognostik faktörlerin araştırılması planlandı. Materyal ve Metot: Bu çalışmada 27 Haziran 2016-27 Haziran 2017 tarihleri arasında Adana Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Alerji ve İmmünoloji Kliniği’ne başvuran 182 kronik ürtiker hastalarının dosyalarından retrospektif olarak dermografik özellikler, labaratuar değerleri, deri prik test sonucu, otolog serum deri testi sonucu, tedavi başlangıcında yapılan ürtiker kontrol testi, önerilen tedaviler ve yanıtları değerlendirilerek kayıt altına alındı. Kronik ürtikerli hastalar antihistamin direnci pozitif ve negatif olarak iki gruba ayrılarak gruplar arasında farklılık olup-olmadığı araştırıldı Bulgular: 18-72 yaş arası ortalama yaş 40.56±13.02 olan 128 kadın 54 erkek hasta alındı. Kadınlarda hastalık süresi 25.72±29.85 ay, erkeklerde hastalık süresi 23.26±29.56 aydır. 99 (70K, 29E) hastada antihistamin ilaç tedavisine direnç saptanmazken, 83 (58K,25E) 3. basamak tedavi uygulandı. Dermografik özellikler, atopi ve dermografizm varlığı, deri testi sonucunda; gruplar arasında istatistiksel olarak anlamlı fark saptanmadı. Hastalık süresi yüksek erkek olgularda antihistamin grubu ilaçlara karşı direnç pozitifliği istatistiksel olarak anlamlı bulundu (p=0.031) Hastalık süresi ile dermografizim ve OST arasında ilişki bulunmadı. (sırasıyla p=0.640, p=0.075). Sonuç: Kronik ürtikerde antihistamin ilaç tedavisine direnci önceden anlamamızı sağlayacak klinik bulgular ve laboratuvar parametrelerinin saptanması tedavi seçiminde önemlidir. Çalışmamızda OST pozitifliği, kronik ürtikere eşlik eden anjioödem varlığı ve soy geçmişte alerjik hastalık olması total Ig E nin<1 IU/ml ile hastalık süresi fazla olan erkek olgularda antihistamin ilaç tedavisine direnç ile ilişkili bulundu.

Anahtar Kelimeler:

Response To Line Treatment For Chronic Urticaria and Prognostic Factors: Retrospective Study
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Çukurova Anestezi ve Cerrahi Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 241
Atıf : 19
Çukurova Anestezi ve Cerrahi Bilimler Dergisi