Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 35
Firmaların Kurumsal Girişimcilik Eğilimleri Üzerine Bir Araştırma
2018
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Kurumsal Girişimcilik, firmaların rekabet avantajı elde edebilmek için yöneldikleri önemli olgulardan biridir. Girişimcilik faaliyetinin birey ötesinde, kurumsal boyutta olması örgütün girişim sürecindeki etkinliği ve verimliliği üzerinde belirleyicidir. Kurumsal girişimcilik faktörünün, işletmelerin rekabet şartları içerisinde daha uzun dönemde varlıklarını devam ettirebilmeleri için gerekli olduğu varsayılmaktadır. Bu araştırma, firmaların demografik özellikleri ile kurumsal girişimcilik eğilimleri arasında bir ilişki olup olmadığını incelemeyi amaçlamaktadır. Bu değişkenler arasındaki ilişkileri incelemek ve veri toplamak amacıyla anket tekniği kullanılmıştır. Değişkenler arası ilişkileri belirlemek için verilere bağımsız örneklem T-testi ve tek yönlü Anova testleri uygulanmıştır. Araştırmanın anketleri, İstanbul Sanayi Odası ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan 175 firma yöneticisinden elde edilmiştir. Elde edilen araştırma bulgularına göre kurumsal girişimcilik eğilimlerinin firmaların çalışan sayısı ile farklılık gösterdiği tespit edilirken; sektör, katılımcıların unvanı, işletme yaşı ve İSO sıralamalarına göre bir farklılık göstermediği belirlenmiştir.  

Anahtar Kelimeler:

A research on corporate entrepreneurial trends
2018
Yazar:  
Özet:

Enterprise Entrepreneurship is one of the important facts that companies are focused on to a competitive advantage. Entrepreneurial activity beyond the individual, being in corporate size is determining on the effectiveness and efficiency of the organization in the enterprise process. It is assumed that the corporate entrepreneurship factor is necessary for to maintain their assets for a longer period in competitive conditions. This study aims to examine whether there is a relationship between the demographic characteristics of companies and corporate entrepreneurial trends. The survey technique has been used to study the relationships between these variables and to collect data. For the determination of the variables relationships, independent sample T-tests and one-way Anova tests have been applied to the data. The survey was obtained from 175 company managers listed in the first 500 large industrial institutions of the Istanbul Chamber of Industry. According to the findings obtained by the research, the corporate entrepreneurship trends are determined to differ by the number of employees of the companies; the industry, the title of participants, the business age and the ISO rankings have not been determined to differ.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.787
2023 Impact/Etki : 0.31
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute