Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Roma Aile Hukukunda Patria Potestas
2019
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Patria potestas’ın (baba hakimiyetinin), familia (Roma ailesi) kelimesi ile asıl işaret edilmek istenen oluşuyla vurgulanan önemi ve Roma ailesinin (familia’nın), devletin (civitas’ın) ilk oluşumundaki temel taşı oluşu, “Roma Aile Hukukunda Patria Potestas” başlıklı bu çalışmayı meydana getirmemizde etkili olmuştur. Çalışmada önce Roma ailesi (familia) hakkında genel bilgi verilmiş ve patria potestas’ın tanımı yapılmış, sonra Roma’da hısımlık kurumu incelenmiştir. Sonra, Roma’da dar anlamda ailenin (familia proprio iure’nin) tanımı yapılmış ve kapsamı belirtilmiştir. Daha sonra “Roma’da Geniş Anlamda Aile (Familia Communi Iure) ve Patria Potestas” başlığı altında geniş anlamda ailenin kapsamı açıklanmış, Patria Potestas’ın hükmü incelenmiş, aile evlatları (filius familias) üzerinde doğumla, adoptio, adrogatio, legitimatio yoluyla patria potestas’ın kuruluşu açıklanmış, kadınlar üzerinde manus’un kuruluşu ele alınmış ve patria potestas’ın sona erme halleri incelenip çalışmaya son verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Patria Potestas In Roman Family Law
2019
Yazar:  
Özet:

The importance of patria potestas (paternal power) that is emphasized by the word of familia (Roman family) by pointing out it in essence and also Roman family’s being a keystone in the early establishment of Roman government (civitas) had a main influence on our elaborating this study with the topic “Patria potestas in Roman Family Law”. In this study, first of all, after releasing general information about Roman family and defining patria potestas, the institution of kinship in Roman law is analysed. Afterwards, familia proprio iure in Roman law is defined, ant its content is designated. Subsequently, under the topic of “Familia Communi Iure in Roman Law and Patria Potestas “, content of familia communi iure is explained, enforcement of patria potestas is analysed, founding patria potestas on childeren of the family (filius familias) by registering of births, adoptio, adrogatio, legitimatio is asserted, founding manus on women is considered and finally ending of patria potestas is analysed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 180
Atıf : 447
2023 Impact/Etki : 0.162
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi