Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
Medyada Ahlaki Panik Üretilmesi: Suriyelilerle İlgili Yayınlanan Haberler Üzerine Bir İnceleme
2022
Dergi:  
The Journal of Communication and Social Studies
Yazar:  
Özet:

Ahlaki panik, toplumsal değerler ve normlar karşısında tehdit olarak görülen, sapkın davranışlar sergileyen kişi veya gruplara karşı gösterilen bir tepki olarak tanımlanmaktadır. Medya tehdit unsuru olarak görülen bu durumu o kadar abartılı bir şekilde kamuoyuna aktarır ki toplumda yaşanan diğer olaylar görmezden gelinmesine neden olur. Olayları kamuoyuna aktarırken elinde bulunan bütün mecraları kullanan medya; durum, kişi ya da olayları kamuoyunda sapkın bir konuma getirmektedir. Kanaat önderleri ve egemen güçlerin medyayı kullanarak kamuoyunda panik ve korku kültürü oluşturarak gündemi meşgul etmektedir. Yapılan bu çalışma ile Suriyelilerle ilgili yayınlanan haberlerin, medya aracılığıyla nasıl bir ahlaki panik konusu olduğu incelenmiştir. Bu bağlamda A Haber ve Halk TV’nin internet sayfalarında Suriyelilerle ilgili haberler çerçeveleme yöntemi ile analiz edilmiş ve Suriyelilerle ilgili haberlerin ahlaki panik unsurlarını barındırdığına ulaşılmıştır. Medya uzun yıllar boyunca Suriyelilerle ilgili haberleri görünür hale getirerek kamuoyunda bir ahlaki panik yaşanmasına neden olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Creation Of Moral Panic In Media: An Examination On The News Published About Syrians
2022
Yazar:  
Özet:

Moral panic is defined as a reaction against people or groups that display deviant behavior, which is seen as a threat to social values and norms. The media exaggerates this situation, which is seen as a threat, so much that other events in the society are ignored. The media, which uses all the channels at its disposal while presenting the events; makes a situation, person or event in a perverted position in public opinion. By using the media, opinion leaders and dominant powers occupy the agenda by creating a culture of panic and fear in the public. In this study, it has been examined how the news about Syrians is a moral panic issue through the media. In this context, news about Syrians on the websites of A Haber and Halk TV were analyzed with the framing method, and it was found that the news about Syrians contained moral panic elements. In recent years, the media has made the news about Syrians visible, causing a moral panic in the public.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Communication and Social Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

The Journal of Communication and Social Studies