Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Güç sistemlerinde çoklu SVC kullanımı ile statik gerilim kararlılığının iyileştirilmesi
2022
Dergi:  
Uluslararası Teknolojik Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde Esnek AC İletim Sistemleri (FACTS) elemanları yük merkezlerinde yerel olarak reaktif güç desteği sağlamakta ve dolayısıyla bara gerilimleri güvenli çalışma sınırları içinde tutmaktadır. Özellikle de paralel FACTS cihazlarının tekli kullanımı yüklenme durumlarına göre sistemin güvenli çalışma durumlarını iyileştiremeyebilir. Bu yüzden paralel FACTS cihazlarının hem yüksek maliyetlerinden kaçınmak hem de sistemdeki uygun yerlerinin tespit edilmesi önemli bir konu olmaktadır. Bunun için paralel FACTS cihazlarından birisi olan Statik Var Kompanzatör (SVC) kullanılmaktadır. Bu çalışmada, 3 makinalı 9 baralı güç sisteminde SVC’nin farklı yük baralarında çoklu kullanılması ile çok makinalı sistemin maksimum yüklenme parametresi üzerindeki etkileri incelenmiştir. Dahası bara gerilim profilleri ve aktif-reaktif güç üzerindeki değişimleri detaylı olarak incelenmiştir. Bu çalışmada, üç analiz yöntemi kullanılmıştır. Bunlar SVC’nin olmadığı durum, SVC’nin tekli kullanıldığı durum ve SVC’nin çoklu kullanıldığı durumlardır. Bu benzetim çalışması için Güç Sistemleri Analizi Programı (PSAT) tercih edilmiştir. Yapılan çalışma sonucunda çoklu SVC kullanımının diğerlerine göre maksimum yüklenme parametresi değerini arttırdığı, bara gerilim profillerini ve aktif-reaktif güç değişimlerini iyileştirdiği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Enhancement Of Static Voltage Stability Using Multiple Svc In Power Systems
2022
Yazar:  
Özet:

Today, Flexible AC Transmission Systems (FACTS) devices provide local reactive power support in load centers and keep bus voltages within safe operating limits. In particular, the single use of parallel FACTS devices may not improve the safe operating conditions of the system depending on the load conditions. Therefore, avoiding parallel FACTS devices' high costs is crucial and determining their optimal places in the system. For this, Static Var Compensator (SVC), one of the parallel FACTS devices, is used. This study investigated the effects of multiple uses of SVC on different load buses on the maximum load parameter of the multi-machine system in a 3-machine 9-bus power system. Moreover, bus-voltage profiles and their changes in active-reactive power are studied in detail. In this study, three analysis methods were used. These are the no SVC, the single use of SVC, and the multiple uses of SVC. The Power Systems Analysis Program (PSAT) was preferred for this simulation study. As a result of the study, using multiple SVCs increases the maximum loading parameter value and improves the bus-voltage profiles and active-reactive power changes compared to others.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Teknolojik Bilimler Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 46
Atıf : 11
2023 Impact/Etki : 0.125
Uluslararası Teknolojik Bilimler Dergisi