Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 18
 İndirme 5
OBEZ ORTA YAŞ BAYANLAR İLE MENOPOZ DÖNEMİNDEKİ BAYANLARDA AEROBİK EGZERSİZİN BAZI FİZİKSEL UYGUNLUK DEĞERLERİNE ETKİSİ
2004
Dergi:  
Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study was to determine the effects of a 12 week aerobic exercise program on some physical fitness parameters in middle aged and menopausal women who were obese and sedentary. During the 12 weeks, both groups participated in a jog-walk exercise program with the duration of 30 min. 3 times per week. The intensity of the exercise was %70 that was determined by Karvonen method. Before and after the training measurements of body weight, body mass index, rest pulse, blood pressure, vertical jump, flexibility, aerobic power and anaerobic power were done. Mean age and height of groups were determined as 35,42±2,83 years and 155,12±5,73 cm. for middle aged group (n=49) and 53,78±3,78 years and 154,15±4,78 cm for menopausal women (n=33). The results indicated that there was a significant decrease in body weight, body mass index and rest pulse values of both groups (p<.05), but a significant increase in vertical jump,power and flexbility values. There was a significiant increase in anaerobic power but a significiant decrease in systolic and diastolic blood pressures in menopausal women only. In conclusion it has been observed that a 12-week aerobic exercise program for middle aged and menopausol women resulted in similar positive changes in physical fitness parameters while causing favorable changer in blood pressures mobtly in favor of menopausal women

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 6.390
Atıf : 20.991
Sağlık Bilimleri Dergisi