Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Ultrasonografi ile Çocuklarda Mezenterik Lenf Nodlarının Değerlendirilmesi
2005
Dergi:  
Journal of Experimental and Clinical Medicine
Yazar:  
Özet:

Mezenterik lenf nodlan infeksiyöz, noninfeksiyöz veya malign hastalık ya da gastrointestinal sistemde enflamatuvar lezyonu bulunan çocuklarda görülebileceği gibi asemptomatik çocuklarda da saptanabilir. Günümüzde ultrasonografi teknolojisindeki gelişmeler sayesinde me-zenter lenf nodları daha kolay görülebilir hale gelmiştir. Bu nedenle normal lenf nodlarının sonografik özelliklerinin bilinmesi patolojik olandan ayrımının yapılmasında önem kazanmaktadır. Çalışmamızda rastgele seçilmiş karın ağrısı olmayan ve farklı nedenlerle ultrasonografi yapılan 100 çocukta mezenter lenf nodlarının dağılımı, sayısı, boyutları ve şekli değerlendirildi. Lenf nodları boyut ölçümündebüyük olanlar değerlendirmeye alındı. Hastalar 1-5 yaş, 6-10 yaş, 11-14 yaş olmak üzere üç yaş grubuna ayrıldı. Yaş grupları ile lenf nodu sayısı, boyutları ve yerleşimi arasında istatistiksel ilişki saptanmadı. Çalışmamızın sonucuna göre uzun çapı 10 mm, kısa çapı 4 mm'ye kadar olan, oval şekilli lenf nodlarının çocuklarda normal olarak kabul edilebileceği gösterildi. Evaluation of Mesenteric Lymph Nodes in Children by Ultrasonography Mesenteric lymph nodes are commonly identified in children with infectious, non-infectious and malignant or inflammatory diseases of the gastrointestinal system as well as in asymptomatic children. Development of ultrasound technology has made it possible to determine mesenteric lymph nodes much easier. With this study we assessed the distribution, number, size and shape of lymph nodes with ultrasonography in 100 child with no complaint of abdominal pain who underwent ultrasonography for other reasons. In all patients we evaluated the largest mesenteric lymph node. The children were divided into three age groups as 1 to 5, 6 to10 and 11 to 14 years. We did not find any correlation between the three age groups and the distribution, number and size of lymph nodes. Our study showed that ellipsoid lymph nodes with its large diameter of less than 10 mm and a small diameter of less than 4 mm can be considered as a normal finding in asymptomatic children.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Experimental and Clinical Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.457
Atıf : 910
2023 Impact/Etki : 0.034
Journal of Experimental and Clinical Medicine