Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
Okul Öncesinde Çocuğu Olan Annelerin Duygu Düzenleme Stratejileri ile Çocuklarıyla İletişimi İlişkisinde Bilinçli Farkındalığın Aracı Rolü
2021
Dergi:  
Aile Psikolojik Danışmanlığı Dergisi
Yazar:  
Özet:

Duygu düzenleme stratejileri bireyler tarafından psikolojik durumlarını korumak veya düzenlemek adına uygulanan pratikleri kapsar. Bilinçli farkındalık ise, bireylerin içinde bulunduğu ana dair zihinsel, duygusal ve bedensel dikkatli tutumlarıdır. Bu araştırma duygu düzenleme, ebeveynin çocuğuyla iletişimi kavramları arasındaki ilişkiyi ve bilinçli farkındalığın bu ilişkide aracı rolü olup olmadığını incelemektedir. Araştırmanın örneklemi, okul öncesi dönemde çocuğu olan 416 anneden oluşmaktadır. Veri toplama sürecinde Duygu Düzenleme Ölçeği, Bilinçli Farkındalık Ölçeği ve Ebeveynin Çocuğuyla İletişimi Ölçeği kullanılmıştır. SPSS programında yapılan regresyon analizleri sonucunda; duygu düzenlemenin ebeveynin çocuğuyla iletişimi üzerinde anlamlı bir yordayıcı etkisi olduğu ancak, duygu düzenleme ile ebeveynin çocuğuyla iletişimi ilişkisinde bilinçli farkındalığın anlamlı bir aracı rol etkisi olmadığı bulunmuştur. Aynı zamanda, çocuk sayısı ve çocuğun yaşı demografik değişkenlerine göre ebeveynin çocuğuyla iletişimi puanlarının; eğitim düzeyi ve çocuk sayısına göre ifadeyi bastırma puanlarının; gelir düzeyine göre duygu düzenleme puanlarının anlamlı düzeyde farklılaştığı görülmüştür. Bulgular, literatürden elde edilen bilgilerle tartışılmış ve önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Aile Psikolojik Danışmanlığı Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Aile Psikolojik Danışmanlığı Dergisi