Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 29
 İndirme 5
Doğrudan Yabancı yatırımın İhracata Etkisi: Teorik Bir Yaklaşım
2011
Dergi:  
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

PINAR ÖZ Çok-uluslu şirketler, küresel doğrudan yabancı yatırım akışına neden olurlar ve doğrudan yabancı yatırımlar küresel ticaret akışları içinde önemli bir yere sahiptir. Çok-uluslu şirketten doğrudan yabancı yatırımlar yoluyla ev sahibi ülkelerdeki şubelerine aktarılan teknoloji, know-how ve uluslararası teknoloji gibi yararları ile birlikte, bir ülkeye yapılan doğrudan yabancı yatırım, o ülkede ihracatın artırılmasında da etkili olabilir. Bu durum, pek çok ülkenin doğrudan yabancı yatırım çekme arzusunun arkasındaki en önemli nedenlerden biridir. Doğrudan yabancı yatırım, uluslararası alanda rekabet etme potansiyeline sahip olan endüstrilere sermaye girişine yardımcı olmakta ve çok-uluslu şirketlerin küresel bağlantıları bu ülkelerin yabancı piyasalara ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. Yabancı şirketlerin doğrudan yaptıkları ihracata ek olarak doğrudan yabancı yatırım, uygun pazarlama yöntemlerini öğreterek ve yeni dağıtım kanalları yaratarak ihracatı özendirebilmektedir.Bu makalede, doğrudan yabancı yatırımların ihracat üzerinde hangi yollarla etkili olduğu doğrudan yabancı yatırımların ihracat üzerine etkilerine ilişkin teorik alt yapı (Ürün Yaşam Döngüsü, Uçan Kazlar Modeli ve Yeni Büyüme Teorisi) kapsamında ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

a theoretical approach to export direct foreign investment
2011
Yazar:  
Özet:

pınar self multinational companies cause global direct foreign investment flow, and direct foreign investments have an important place in global trade streams from multinational company directly through foreign investments to the branches of home-owners countries, with the benefits of technology knowhow and international technology, direct foreign investment in a country can also be effective in increasing exports in that country, this situation is one of the most important reasons behind the desire to direct foreign investment in many countries, directly assist the introduction of capital to the industries that have the potential to compete in foreign investment international areas and facilitate the export of foreign markets directly to foreign markets in foreign markets and foreign markets

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 5.247
2023 Impact/Etki : 0.238
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi