Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Adaptation of Relational Humor Inventory to Turkish: A Validity and Reliability Study
2012
Dergi:  
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study was to adapt the Relational Humor Inventory (RHI) to Turkish. Data were collected from 206 married people. Confirmatory factor analysis was used to evaluate the construct validity of the RHI. Also, in order to test concurrent validity of the RHI Dyadic Adjustment Scale (Fışıloğlu and Demir, 2000) and Humor Styles Questionnaire (Yerlikaya, 2003) were used. The results of confirmatory factor analysis showed that the Turkish version of the RHI had robust fit scores. The Cronbach’s alpha coefficients for internal consistency of the RHI were above acceptable levels. Results of multiple hierarchical regression analysis revealed that the RHI predicted more variance of marital adjustment than Humor Styles Questionnaire. The findings were discussed in relevant literature and some suggestions researchers were given.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 65
2023 Impact/Etki : 0.104
Quarter
Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q3
176/239

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi