Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 21
 İndirme 5
Metabolik sendrom ile panik bozukluk arasındaki ilişki
2016
Dergi:  
Abant Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Metabolik sendrom MS santral obezite, hiperglisemi, dislipidemi ve hipertansiyon ile karakterizedir. Son yıllarda birçok çalışmada psikiyatri hastaları arasında MS sıklığı araştırılmıştır. Bu çalışmada, Panik bozukluğu PB olan hastalarda MS sıklığını araştırmayı amaçladık. YÖNTEM: Panik Bozukluğu olan yaş ve cinsiyet uyumlu hasta 59 hasta 31 kadın ve 28 erkek ve 59 sağlıklı kontrol grubu 35 kadın ve 24 erkek çalışmaya alındı. DSM-IV kriterleri kullanılarak PB tanısı kondu. Metabolik sendrom tanısı NCEP ATP III Ulusal Kolesterol. Eğitim Programı Erişkin Tedavi Paneli önerileri doğrultusunda 1 Abdominal obezite 2 yüksek trigliserid TG düzeyi 3 Düşük HDL yüksek yoğunluklu lipoprotein kolesterol düzeyi 4 yüksek kan basıncı KB 5 yüksek açlık kan şekeri AKŞ seviyesine göre konuldu. BuLgular: Panik Bozukluk hasta grubunun yaş ortalaması 42.2 ± 12.1 ve kontrol grubunun yaş ortalaması 40.7 ± 12.7 p = 0.491 idi. Panik bozukluğu olan hastalarda MS sıklığı sağlıklı kontrol grubuna göre anlamlı olarak daha yüksek idi % 46 ve 13% , p

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Abant Tıp Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 568
Atıf : 331
Abant Tıp Dergisi