Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 2
 İndirme 2
Farklı Bonding Sistemlerin Kompozit Bezinin Amalgama Bağlanma Dayanımı Üzerine Etkisi
2005
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Restorasyonların onanını, yenileme işlemine göre diş dokularına gelecek travmayı azaltma, sağlıklı diş dokularını koruma, hasta koltuğunda geçen süreyi azaltma ve daha ekonomik olma gibi avantajlara sahiptir. Bu çalışmanın amacı farklı bonding sistemler kullanılarak kompozit rezinin amalgam restorasyona bağlanma dayanımının in vitro olarak değerlendirilmesidir. Gereç ve Yöntem: 5x2.5 cm uzunluğunda 60 adet akl ilik rezili blok hazırlandı. Bu bloklar üzerinde 5 mm çapulda ve 3 mm derinliğinde kaviteler açıldı ve bu kaviteler amalgam ile dolduruldu. 24 saat bekletildikten sonra restorasyon yüzeyleri 600. (S’00 ve 1200 nolıı su zımparasıyla zımparalandı. Örnekler her biri 15 örnek içeren 4 gruba rast gele dağıtıldı. Her grupta amalgam yüzeyi farklı bir adeziv sistem (SE Bond. Erime & Bond NT, AQ Bond. I-Bond) He üretici firma önerileri doğrultusunda hazırlandı ve 2.38 mm çapulda ve 3 mm uzunluğundaki silindirik şekilli plastik matriks içerisine kompozit rezili sıkıştırılarak yerleştirildi. 40 saniye ışık ile polimerizasyoınt sağlandı. 24 saat sonra her örneğin makaslama kuvvetlerine karşı bağlanma dayanımı  1 mm/dak hızla universal test makinesinde ölçüldü. Bağlanma dayanım değerleri Megapaskal olarak hesaplandı ve sonuçlar istatistiksel olarak Krııskal Wallis tek yönlü Varyans ve Tukey testi kullanılarak analiz edildi. Bulgular: SE Bond diğer bonding sistemlerine göre daha yüksek dayanımı gösterdi (p<0.05). AQ Bond ve l-Bond sistemlerinin bağlanma dayanımları arasında ise istatistiksel olarak önemli bir fark bulunamadı (p>0.05). Sonuç: Sonuç olarak SE Bond amalgam restorasyonların kompozit rezinle tamirindeyüksek bağlanma dayanımı göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi