Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 7
İKTİSAT BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN EKONOMETRİ DERSİNE İLİŞKİN TUTUMLARININ DERSİN KAZANIMLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
2018
Dergi:  
Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Ekonometri dersine ilişkin tutumun dersin kazanımları üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Araştırmada öncelikle ölçeğin yapı geçerliği ve güvenilirliğini test etmek amacıyla, Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde öğrenim gören ve Ekonometri dersini almış olan 85 öğrenciden elde edilen veriler ile pilot test yapılmıştır. Ardından 219 öğrenciden elde edilen veriler yapısal eşitlik modeli ve anova testi ile analiz edilmiştir. Analizler neticesinde Ekonometri dersine olan ilgi ile Ekonometri dersinin mesleki hayata katkısı ile ilgili tutumun dersin kazanımlarını pozitif yönde anlamlı olarak etkilediği bulgusuna ulaşılmıştır. Kamuda uzman ve müfettiş gibi mesleklerde çalışmak isteyen öğrencilerin dersin mesleki hayatlarına daha fazla katkı sağlayacağını düşündükleri bulgusuna ulaşılmıştır. Akademisyen olmak isteyen öğrencilerin ise dersten daha fazla kazanım elde ettikleri sonucu elde edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Ekonometri Dersi Tutum, Ekonometri Dersi Kazanım.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 257
Atıf : 774
2023 Impact/Etki : 0.173
Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi