Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Seyyid Ahmed Han ve Çağdaş İslâm Düşüncesinde Dinî Düşüncenin Islahı Konusundaki Etkileri
2021
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, Arap yazarlarca, aydınlanmacı birçok görüşü örtülerek ele alınan, alışılagelenin haricinde ve dinî birçok “müsellematı” yıkan görüşlerinden dolayı şahsiyeti ve eserleri hakkında bulanık bir tablo çizilmiş olan Seyyid Ahmed Han’ın ıslah tecrübesine ışık tutmaktadır. Bazı tartışmalı görüşler ortaya atmış olan Seyyid Ahmed Han’ın çok önemli bazı görüşleri Arapça yazılan çalışmalarda görmezlikten gelindiğinden bu çalışmayla biz, yeni bir okuma yaparak, bu tablonun düzeltilmesini ve Seyyid Ahmed Han’ın göz ardı edilen düşüncesinin yeniden ele ele alınması gerektiğine vurgu yapmayı amaçlamaktayız.

Anahtar Kelimeler:

Seyyid Ahmed Han and the Impact of Religious Thought on the Islah in Contemporary Islamic Thought
2021
Yazar:  
Özet:

This article brings light to the healing experience of Seyyid Ahmed Han, who, except for the usual, was covered by the Arab writers, covering many illuminating opinions and drawn a foolish picture of his personality and works because of his religious "mustoms" opinions. Since some of the very important opinions of Seyyid Ahmed Han, who have revealed some controversial opinions, are ignored in Arabic-written studies, with this study we aim to emphasize the correction of this picture and the need to re-elaborate the ignored idea of Seyyid Ahmed Han, by making a new reading.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Özet:

يسلّط هذا المقال الضوء على تجربة السيّد أحمد خان الإصلاحيّة، مناقشًا تلك الصورة التي رُسمت عنه في الكتابات العربيّة، والتي حجبت الكثير من آثاره التنويريّة باعتباره عند أغلب الكتّاب العرب خارجًا عن المألوف وهادمًا للكثير من المسلّمات الدينيّة، وهو الأمر الذي شكّل رؤية ضبابيّة لشخصيته وإنتاجه، فأُبرزت بعض الأفكار المثيرة للجدل وتغافلت الكتابات العربيّة مُنتَجه الأبرز والأهمّ، ومن هنا حاولنا إعادة قراءة تجربته على ضوء ما تركه من آثار بغية تصحيح هذه الصورة وإعادة الاهتمام بتجربته على هدي من آثاره.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 214
Atıf : 178
2023 Impact/Etki : 0.074
Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi