Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
İçme Suyu Arıtma Çamurlarının Geoteknik Özellikleri ve Faydalı Kullanım Alanları
2019
Dergi:  
Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

During the treatment of drinking water, sludge with high water content (usually more than 95% by weight) occurs. This sludge, which usually results from the coagulation process, is called alum or iron sludge, depending on the type of the coagulant used. Since the the amount of the solid matter in the sludge is low and the water content is high, the produced water treatment sludge constitutes large volumes, and therefore the treatment and disposal of water treatment sludges in the treatment plants cause problems. The beneficial use of drinking water treatment sludge in various fields is of great importance as it will eliminate the problems related to the disposal of these wastes. In this study, information about the general properties of drinking water treatment sludges were introduced, and the beneficial uses of these sludges in geotechnical applications were investigated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi