Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 1
Soil Erosion Risk Assessment due to Land Use/Land Cover Changes (LULCC) in Bulgaria From 1990 to 2015
2019
Dergi:  
Alınteri Zirai Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Soil erosion by water jeopardizes land use/cover changes (LULCC) for anthropogenic reasons. It results in enormous and irreversible damage if no action is taken. The Balkan Peninsula has experienced considerable LULCC in recent years; however, the influence of such changes on soil erosion has not been adequately explored. This study sought to explore the influence of LULCC in Bulgaria on soil erosion. Annual soil loss quantity was estimated, and the erosion risk classes were defined using the RUSLE (3D) method based on Geographical Information Systems (GIS). The results of this study indicated that annual soil loss in Bulgaria has been decreasing recently due to various support practices (P-factor) rather than LULCC. However, the recent increase in severe erosion risk class indicates that measures against soil erosion are critical for land degradation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Alınteri Zirai Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 417
Atıf : 1.183
2023 Impact/Etki : 0.007
Alınteri Zirai Bilimler Dergisi