Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
Hayvancılık Eğitimlerinin Kırsal Kadınların Tutum ve Davranışlarına Etkisi (Tokat İli Merkez İlçe Araştırması)
2023
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarımsal yayım çalışmaları hızla değişen ve gelişen tarımsal üretim gereklerine uygun yenilikleri ve iletişim tekniklerini üreticiye aktarmaktadır. Bu çalışmanın amacı doğru hayvancılık yapılması için kadınlara verilen hayvancılık eğitimlerinin çiftçi davranışlarına etkisini ortaya koymaktır. Araştırma verileri Tokat ilinde 16 köyde hayvancılık eğitimlerine katılan kadınlarla görüşülerek elde edilmiştir. Kadınların hepsi ev hanımı olup çiftçilikle uğraşmaktadır. Eğitime katılan kadın çiftçilerin %53,33’ü eğitimden sonra uygulamalarını değiştirmiştir. Kadın çiftçilerin hayvansal eğitimden sonra değiştirdikleri en önemli davranış ahırda havalandırma kullanma, ahır hijyeni ve meme temizliğine dikkat etmeleri olarak görülmüştür. Hayvansal eğitimden beklenen faydanın sağlanması çiftçilerin elde ettikleri bilgileri işletmelerinde uygulamalarına bağlıdır. Araştırma sonuçları, kadın çiftçilerin hayvancılık ile ilgili eğitimlere katılma konusunda istekli olduklarını ve eğitimlerden elde ettikleri bilgileri büyük ölçüde işletmelerinde uyguladıklarını göstermektedir. Eğitimlerin sürekli ve sürdürülebilir olması tarımsal yayım çalışmalarının başarısını artıracaktır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 454
Atıf : 1.643
2023 Impact/Etki : 0.153
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi