User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 17
Hayvancılık Eğitimlerinin Kırsal Kadınların Tutum ve Davranışlarına Etkisi (Tokat İli Merkez İlçe Araştırması)
2023
Journal:  
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Author:  
Abstract:

Tarımsal yayım çalışmaları hızla değişen ve gelişen tarımsal üretim gereklerine uygun yenilikleri ve iletişim tekniklerini üreticiye aktarmaktadır. Bu çalışmanın amacı doğru hayvancılık yapılması için kadınlara verilen hayvancılık eğitimlerinin çiftçi davranışlarına etkisini ortaya koymaktır. Araştırma verileri Tokat ilinde 16 köyde hayvancılık eğitimlerine katılan kadınlarla görüşülerek elde edilmiştir. Kadınların hepsi ev hanımı olup çiftçilikle uğraşmaktadır. Eğitime katılan kadın çiftçilerin %53,33’ü eğitimden sonra uygulamalarını değiştirmiştir. Kadın çiftçilerin hayvansal eğitimden sonra değiştirdikleri en önemli davranış ahırda havalandırma kullanma, ahır hijyeni ve meme temizliğine dikkat etmeleri olarak görülmüştür. Hayvansal eğitimden beklenen faydanın sağlanması çiftçilerin elde ettikleri bilgileri işletmelerinde uygulamalarına bağlıdır. Araştırma sonuçları, kadın çiftçilerin hayvancılık ile ilgili eğitimlere katılma konusunda istekli olduklarını ve eğitimlerden elde ettikleri bilgileri büyük ölçüde işletmelerinde uyguladıklarını göstermektedir. Eğitimlerin sürekli ve sürdürülebilir olması tarımsal yayım çalışmalarının başarısını artıracaktır.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi

Field :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 454
Cite : 1.643
2023 Impact : 0.153
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi