Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 9
Sharenting Eyleminin Psikolojik Açıdan Değerlendirilmesi: Türk ve İngiliz Annelerinin Karşılaştırılması
2020
Dergi:  
Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar
Yazar:  
Özet:

The concept of “Sharenting” can be examined within the scope of negative parenting or abuse of parenting. Sharenting is a neology deriving from “sharing” and “parenting” and refers to parents’ over-sharing of photos, videos, stories and any information regarding their children aged under 18 years on social media. The purpose of the present study was to explore the views of Turkish and British mothers about their sharenting on social media. In order to examine this, a qualitative research method was applied. The study was carried out with the mothers (65 Turkish and British mothers, respectively) of children aged under twelve years who attended elementary schools in the cities of İzmir (Turkey) and Nottingham (UK). Research data were collected via face-to-face semi-structured interviews with the mothers in both countries and content analysis was applied. In the study, although some differences regarding sharenting between two cultures, the results showed that similar themes based on dynamics of technology have similar effects on societies or mothers. Finally, the reasons of sharenting and their views about sharenting were discussed and It was concluded that mothers should be aware of the information they share about their children.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 448
Atıf : 1.222
2023 Impact/Etki : 0.345
Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar