Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 4
Fe/KIT-6 Katalizörlerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve H2O2 Bozunma Reaksiyonunda Aktivitelerinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Demir (Fe) katkılı la3d yapısındaki kübik büyük mezogözenekli silika KIT-6 sentezi, doğrudan yapı ajanı olan triblok kopolimer Pluronic 123 (P123) ve katkı maddesi olarak da n-butanol kullanılarak hidrotermal sentez yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. Fe eklenmesinin KIT-6 nanomateryalinin asitliği üzerindeki etkisi araştırılarak farklı oranlarda Fe (% 5, 10, 20 ve boş) yüklenen malzemeler karşılaştırılmıştır. Fe yüklü KIT-6 katalizörleri N2 adsorpsiyon-desorpsiyon, SEM, TEM, XRD ve FT-IR analizleri ile karakterize edilmişlerdir. Sonuçlar Fe’nin KIT-6 yapısına iyi bir şekilde dahil olduğunu ve gözenek yapısının da korunduğunu göstermiştir. Fe varlığı güçlü asit bölgeleri oluşturduğu için katalitik aktiviteyi de arttırmıştır. Ilıman koşullar altında (oda sıcaklığı, atmosferik basınç) Fe yüklü KIT-6’ların H2O2 bozunma reaksiyonu için etkili, geri dönüştürülebilir ve temiz katalizörler oldukları görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Synthesis, Characterization Of Fe/kit-6 and Investigation Of Their Activities At Decomposition Of H2o2 Reaction
2021
Yazar:  
Özet:

Iron into the ordered cubic pores of Ia3d mesoporous silica, KIT-6, was performed by a hydrothermal method and utilizing a versatile structure directing agent, Pluronic P123 triblock copolymer, in n-butanol as co solvent. The effect of iron on the acidity of KIT-6 nanomaterial was investigated and materials loaded with Fe in different proportions (5%, 10%, 20% and blank) were compared. The prepared mesoporous Fe/KIT-6 was characterized by N2 adsoption-desorption, SEM, TEM, XRD and FT-IR analyses. Results displayed that iron ions were well incorporated into the KIT-6 framework and the entire ordered pore structure has been retained. Iron enhanced the catalytic activity of KIT-6 as strong acid sites. The Fe/KIT-6 was used as an effective, recyclable and green catalyst for decomposition of H2O2 under mild conditions (at room temperature, atmospheric pressure).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.428
Atıf : 2.858
2023 Impact/Etki : 0.161
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi