Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
SÜRDÜRÜLEBİLİR YEREL KALKINMADA VATANDAŞ BEKLENTİ VE TUTUMLARININ YEREL YÖNETİMLER İÇİN ÖNEMİ: KAĞIZMAN İLÇESİ ÖRNEĞİ
2017
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sürdürülebilir kalkınmanın temel ilkesi “yerel kalkınma”dır. Yerel kalkınmada amaç; yöresel dinamiklerin harekete geçirilerek yerel toplulukların ekonomik, ekolojik, sosyal, siyasal, kültürel, fiziki ve yönetişim alanlarında sürdürülebilir kalkınma ilkelerine uygun olarak gelişiminin sağlanmasıdır. Sürdürülebilir yerel kalkınma; o yöredeki yaşayan ve yaşayacak olan insanlar ile birlikte bütün ekolojik sistemin yaşam standardını yükselterek mevcut kaynakları geleceğe aktarabilmenin derdindedir. Dolayısıyla sürdürülebilir yerel kalkınmanın merkezinde yerelde yaşayan canlılar ve onlar içinde de temel unsur olarak insanlar vardır. Yerel yönetimler yöre ile ilgili kararlar alırken iyi bir yönetişimin gereği olarak yörede yaşayan vatandaşların yöredekiönemli kamu kuruluşu olan belediye hizmetlerinden beklentilerini, isteklerini, sorunlara bakış açısını dikkate alıp karar alma sürecinde değerlendirmek durumundadır. Bu çalışmada Kars ili Kağızman ilçesinde yaşayan 18 yaş ve üstü kişiler için gerçekleştirilen ve vatandaşların belediye hizmetlerine duydukları memnuniyet başta olmak üzere yörenin ekonomik ve sosyal hayatına, sorunlarına bakış açısını tespit etmeye yönelik ankete dayalı bir alan araştırması yapılmıştır. Anketin bazı bölümlerinde likert tipi, bazı bölümlerde ise çoktan seçmeli sorular kullanılmıştır. Anket sonucunda elde edilen veriler “IBM SPSS Statistcics 20” paket programına işlenmiş ve veriler güvenilirlik analizlerine tabi tutularak değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 52
Atıf : 136
Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi