Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
BİR AİLE İŞLETMESİNDE KALİTE KONTROL PERSONELİ SEÇİMİNDE BULANIK ANALİTİK HİYERARŞİ SÜRECİ YÖNTEMİ
2021
Dergi:  
Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşme ve buna bağlı olarak bilim ve teknolojik gelişmeler, aile işletmelerini daha nitelikli işgücüne sahip olma konusunda zorlamaktadır. Doğru personeli doğru işe seçen bir aile işletmesi ilgili personelden daha fazla verim elde eder. Bu sayede personele yaptığı yatırımdan daha yüksek kazanım sağlamış olur. Ayrıca, rekabet ortamında da rakiplerine göre bir adım öne geçebilir. Bu kapsamda, bir aile işletmesinde kalite kontrol personeli seçimi problemi incelenmiştir. Personel seçim probleminde işletmenin insan kaynakları yöneticisi ile görüşülüp 5 adet kriter belirlenmiştir. “Ekip çalışmasına yatkınlık göstermek”, “sorumluluk duygusu yüksek olmak”, “planlama ve organizasyon becerisi”, “sonuç odaklı çalışabilmek” ve “etkin iletişim becerisi sergilemek” olarak belirlenen kriterler bulanık analitik hiyerarşi süreci (BAHS) yöntemi kullanılarak ağırlıklandırılmış ve 4 aday personel arasından seçim yapılmıştır. Çok kriterli karar verme çözüm yöntemleri içerisinden, BAHS yönteminin seçilmesinin nedeni, yöntemin verilerin değerlendirilmesinde mevcut olan belirsizliği etkin bir şekilde temsil etmesi ve daha iyi bir karar verilmesini sağlamasıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi