Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 47
 İndirme 1
MEDRESE GELENEĞİNİN KURUMSAL YAPISININ GÜNÜMÜZE YANSIYAN BİR ÖRNEĞİ OLARAK “TİLLO MEDRESESİ”
2017
Dergi:  
Marifetname
Yazar:  
Özet:

Dünden bugüne, toplum yapılanmalarını ve kurumlarını inceleyen sistematik bir disiplin olan sosyoloji, tasavvuf alanının incelemesine de eğilmeye bünyesinde bir görev olarak görmüştür. Bu minvalde özellikte yakın tarihte, tekke ve zaviye gibi din ekseninde şekillenmiş alanların, insanların maddi ve manevi bazı ihtiyaçlarının karşılandığı sosyal kurumlar olması, sosyoloji, özellikle din sosyolojisi ile tasavvuf arasındaki irtibatın önemini daha fazla artırmıştır. Bu ilişkinin günümüz örnekleri arasında yer almış olan ve geleneksel eğitim kurumu olan Tillo Medresesi, tarihi süreçte ayakta kalma ve ilerleme temayülünü göstermekle beraber, medreselerin varlığı ya da çoğalması konusundaki tartışmalara da önemli bir kaynak teşkil etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

“tillo medresesi” as an example reflected in the corporate structure of metdrese tradition
2017
Dergi:  
Marifetname
Yazar:  
Özet:

since yesterday, a systematic discipline that examines society and institutions, has been seen as a task in tilting the sociology tasavvuf area. this minvalde has recently been seen as a task in the religion axis such as tekke and zaviye in close history, and social institutions where people are met with the material and spiritual needs, sociology has increased the importance of communication between religious sociology and tasavvuf, which is among the examples of today, and is a traditional educational institution, faro medresesi history, which is important to demonstrate the presence of progression and development in the process

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Marifetname

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 219
Atıf : 196
2023 Impact/Etki : 0.094
Marifetname